PS5 standart Edition digital vs Slim digital


Rica ederim. PS5 evet her oyunda 60FPS'i başardı bugüne kadar. Bir nevi 60FPS makinesı. Rekabetçilerde 120FPS de veriyor. Yıl sonunda direkt gelirse Pro da alıp geçebilirsiniz fiyatlar da ona göre olacaktır. Ben Pro gelirse 30-35 arası bir fiyat bekliyorum en iyi ihtimalle.
PS5 normal sürümde dijital mağazadan da alıp oynayabilirsin. Dijital üzerinden hep alacaksanız dijital sürüm PS5 alın derim. Ancak CD ile güzel takas veya 2. elde iyi fiyatlar dönüyor aynı oyunların. Tercih sizin. İnternet bağlantınız yavaşsa da CD ile oyunu çok hızlı yüklüyorsunuz internet derdinden de kurtarır sizi. Tabii tercih sizin.
 
Direk Slim alın geçim derim. Pro konusunda da, Pro model düz model ile aynı oyunları oynatacak bu sebepten ben olsam sırf grafik farkı için Pro modeli beklemezdim. Zaten konsol alan kişilerin pek grafik takıntısı olmaz oynatsın yeter derdinde olurlar. Pro modeller her zaman kardeşi düz/Slim versiyonun kısıtlamasına maruz kalır. PS5 2027'e kadar oyunları düzgün bir şekilde oynatacaktır sonrasında da PS6 çıkar zaten. Ha olur da PS5 Pro çok güçlü ve ucuz bir şekilde mi çıktı? Ülkemizde PS5 piyasası sağlamdır elinizde patlama durumu olmaz iyi bir fiyata rahatlıkla satıp PS5 Pro'ya geçme durumunu da değerlendirebilirsiniz.
 
Dediğiniz giibi Dijital takılmayı düşünüyorum, zaten sürekli oynayabilecek biri de değilim. Bilgisayarım da var zaten. İnternetle ilgili de bir sorunum yok, dediğiniz gibi belki de bekleyip, çıkmazsa da digital versiyon alıp geçebilirim, yurtdışında zaten zam diye bir şey olmadığı için sadece 3-5 ay kaybederim

Pro fiyatı da dediğiniz gibi yüksek olur gene. En kötü 650 $ / € bandında olur bence.
 
Pro fiyatı da dediğiniz gibi yüksek olur gene. En kötü 650 $ / € bandında olur bence.

Yok tarihte o kadar bir konsol fiyatı olmadı. En fazla 600 dolar/Euro denediler PS3'te sonra hemen geri adım attılar 500 dolar/euro'ya çektiler.
Ancak ilk çıktığında mevcut stokçu arkadaşlar karaborsa yapmaya kalkarsa o zaman olabilir işte. Ben resmi fiyatının 550 dolar/euro ile en fazla belirleneceğini düşünüyorum.

Ayrıca Pro modelin de kendi içinde diskli sürüm ve dijital sürüm olmak üzere iki modeli mi olacak yoksa disk sürücüsü ayrı mı olur isteyen alsın bakımından bilemiyoruz. Fiyatlar ona göre de ayarlanır.
 
Katılıyorum da şuan 450 € / $ bandında olan Slim versiyonunun üstüne yarım kat güçlü gpu ile geleceğini düşünerek böyle söylemiştim aslında. Dediğiniz gibi hep o fiyatlara çıkıyorlar ama bu sefer ekran kartları gibi biraz da olsa fiyatlarını artıracaklarını düşünüyorum ama dediğiniz gibi daha çıkmasının resmi haberi bile gelmedi. Dediğiniz fiyata gelirse kesinlike beklediğime değdi derim yani. Biraz teknolojinin hayranı gibi bir şeyim, az özellikte fark etse, yeniliğe ekstra bir hevesim oluyor genelde

Bir de Almanya / Hollanda'dan gelen PS5'lerin garantisi 1 sene Sony tarafından mı oluyor, nasıl oluyor biliyor musunuz ?
 
Son düzenleme:

Ben de öyleyim hocam bu nesil Sony tarafına küskünüm sadece. Konsolu oyunları için alırken şu an mevcut PS5'im de boş yatıyor. Pro alacağız üstüne dantel koyacağız bu mudur yani olay Bir fragman bile yok tarih yok hiçbir şey yok. Sizin için demiyorum ben mesela mevcut neredeyse tüm özel oyunları oynadım neslin ortasındayken de artık gelsin oyunlar diye bekliyorum ama yok. Bu yönden bu nesil en kötü nesil benim gözümde. İsterse o buçuklu konsol 4090 gücünde olsun anlamı yok benim için.
 
Katılıyorum, çoğu kesim o yönden hayal kırıklığına uğramış ama ben PS5'i direk konsol olarak alacağım, special games modunda takılmayacağım için, arkadaşlarımla, eşimle güzel vakit geçirebileceğim 2-3 saat başında durabileceğim eğlenceli oyunlar oynayacağım için senelik PS+ üyeliği bana yeter de artar Muhtemelen getirteceğim ya dediğiniz gibi beklemek gereksiz olabilir, yurtdışından getirteceğim için de oradan getirttiğim fiyata bile satarım 8-10 ay sonra bile. Yurtdışından gelen PS'lerin garantisi nasıl oluyor peki biliyor musunuz ?
 
Yurt dışından gelen PS'lerin garantisi nasıl oluyor peki biliyor musunuz?

Getirildiği ülkede garantisi geçiyor sadece. Burada Bilkom var artık Sony TR'den gittiği için. Bilkom garantisi sağlamdır Bilkom fiyatları dijital sürüm 25K diskli sürüm 28K.
Ancak sorun çıkarma ihtimalleri çok düşük.
 
O zaman garantisiz gelecek anlaşılan. Oradan alacağım Slim Digital 15 bin TL'ye geleceği için sanırım orayı tercih ederim. Ve sorun çıkmaması için dua ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…