PS5 USB girişi kırıldı

west00nn

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, USB kablosunu çıkarırken resimde gördüğünüz yer kırıldı kaç paraya yaptırılır ve yaptırılırken bir zarar görür mü? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• F44223E9-AC6F-43D9-8AB8-A9C554E8E7E8.jpeg
    F44223E9-AC6F-43D9-8AB8-A9C554E8E7E8.jpeg
    116,1 KB · Görüntüleme: 316
İşin ehli birisi çok kolay yapar. Maliyeti de oldukça düşüktür. USB 3.0 Type-A socket yazarak soket fiyatını ve üzerine el işçiliğini ekleyerek maliyeti kabaca hesaplayabilirsin. Zira burada yapacak elektronikçinin PS5'i sökmeyi bilmesi ve işini temiz yapması elzem.

Yapılacak işlem: PS5 Tamamen sökülecek. Kırık soket lehim pompası ile ısıtılıp temizlenip sökülecek (işi bilen biri yapması iyi olur zira hem gerekli malzeme olmaz ise ve bilmeyen biri ise çok ısıtıp anakarta zarar verebilir. Bu yüzden elektronikçiye götürmenizi tavsiye ederim yetkin değilseniz.) Ardından temiz ve boşaltılmış olan yere yeni soket yerleştirilip lehimlenecek. 20 dakikalık iş.

İşin ehli birisi çok kolay yapar. Maliyeti de oldukça düşüktür. USB 3.0 type-a socket yazarak soket fiyatını ve üzerine el işçiliğini ekleyerek maliyeti kabaca hesaplayabilirsin. Zira burada yapacak elektronikçinin PS5'i sökmeyi bilmesi ve işini temiz yapması elzem.

Yapılacak işlem: PS5 tamamen sökülecek. Kırık soket lehim pompası ile ısıtılıp temizlenip sökülecek (işi bilen biri yapması iyi olur zira hem gerekli malzeme olmaz ise ve bilmeyen biri ise çok ısıtıp anakarta zarar verebilir. Bu yüzden elektronikçiye götürmenizi tavsiye ederim yetkin değilseniz.) Ardından temiz ve boşaltılmış olan yere yeni soket yerleştirilip lehimlenecek. 20 dakikalık iş.

Teşekkür ederim hocam bilgi için geldiği gibi yani 0 gibi olur değil mi içinde bile.

Hocan orayı kullanmıyorum ama kısa devre olur mu onu merak ediyorum

Kullanmıyorsan ve şu an olmuyorsa olmaz hocam. Zaten dış çerçeve tamamen GND (Toprak). Değmesi vs sıkıntı yaratmaz. Mavi yerde kırılan pin ya + ya da -. - ise 0 sıkıntı zaten. + ise kısa devre olur ama zaten arasında parça var. Değmez diye düşünüyorum. Ki zaten o portlar sıkça kullanıldığı için kısa devre koruması oluyor.

Kullanmıyorsan ve şu an olmuyorsa olmaz hocam. Zaten dış çerçeve tamamen GND (Toprak). Değmesi vs sıkıntı yaratmaz. Mavi yerde kırılan pin ya + ya da -. - ise 0 sıkıntı zaten. + ise kısa devre olur ama zaten arasında parça var. Değmez diye düşünüyorum. Ki zaten o portlar sıkça kullanıldığı için kısa devre koruması oluyor.
Saolun hocam bilgi için. Peki siz yaptırır mıydınız ?

Saolun hocam bilgi için. Peki siz yaptırır mıydınız ?
Yani hocam kendim yapardım. Fakat beceremeyen biri olsam, plastik tıkaçlar var.

Adsız.png

Bundan alır takar ve unuturdum. Çünkü onu elektronikçiye götürsen, PS5'den anlamaz, iyi mi yapar kötü mü yapar, başka yerini mi bozar ya da 1 liralık sokete 5 dakika 5 lehim yapacak diye 100 soket parası mı alır düşünemiyorum.

Herkese merhaba, USB kablosunu çıkarırken resimde gördüğünüz yer kırıldı kaç paraya yaptırılır ve yaptırılırken bir zarar görür mü? Teşekkürler.

Çok bir maliyet çıkmaz. Kendin bile yapabilirsin az çok bilgin varsa. Yaptırana kadar da 2. portu kullanırsın. Zaten kolların kablosunu illaki PS5'e takmana gerek yol. Prize de taksan oluyor.

Yani hocam kendim yapardım. Fakat beceremeyen biri olsam, plastik tıkaçlar var.

Eki Görüntüle 1950261

Bundan alır takar ve unuturdum. Çünkü onu elektronikçiye götürsen, PS5'den anlamaz, iyi mi yapar kötü mü yapar, başka yerini mi bozar ya da 1 liralık sokete 5 dakika 5 lehim yapacak diye 100 soket parası mı alır düşünemiyorum.
haklısın hocam

Çok bir maliyet çıkmaz. Kendin bile yapabilirsin az çok bilgin varsa. Yaptırana kadar da 2. portu kullanırsın. Zaten kolların kablosunu illaki PS5'e takmana gerek yol. Prize de taksan oluyor.
doğrudur hocam inşallah devre falan yapmaz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı