PS5 vs Oculust Quest 2

VR teknolojisi henüz emekleme aşamasında ve gelişimi çok çok yavaş. Nintendo'nun 90'larda çıkardığı VirtualBoy bize şu an ne kadar işlevsiz geliyorsa günümüz VR aletleri de yıllar sonra böyle anılacak.

Playstation VR ve HTC Vive kullandım. Lunapark tabirine katılıyorum. İçeriği çok kısıtlı ve hantal bir teknoloji. İnsan kurmaya bile üşeniyor bir süre sonra.

Playstation 5 ise iyi bir PC sahibi olan biri için mantıklı gelmiyor bana.

Görüntü nasıl? 4K 360 derece videolarda? Bulanıklık yok değil mi böyle tamamen gerçekçi mi.

Görüntü nasıl? 4K 360 derece videolarda? Bulanıklık yok değil mi böyle tamamen gerçekçi mi?

Kendi başlığı ile mükemmel bir görüntü oluşturmak için bayağı uğraşmak gerekiyor onun için ekstra aparatlar vs kullanıyorum. Göz problemim olduğu için gözlük takmam gerekiyor gerçek hayatta fakat Quest 2'yi gözlüksüz kullansam bile rahatsız etmeyecek bir görüntüye sahip olabiliyorum. Bulanıklık yok.

Vallahi çok kısandım ya yapmak istediğim bir sürü şey var o gözlükle, almaya para yok şuan belki kiralama sitelerinden kiralarım.

Vallahi çok kısandım ya yapmak istediğim bir sürü şey var o gözlükle, almaya para yok şuan belki kiralama sitelerinden kiralarım.
Kiralama sitelerinden aldığınız zaman çok bir zevk alacağınızı düşünmüyorum çünkü oyunlar dolar bazlı satılıyor ve ücretsiz oyunlar çok da iyi değil. Fakat malum yöntemler ile yüklemek mümkün şahsen ben de öyle kullanıyorum yalan atmak gibi olmasın.

İyi PC varken konsola gerek yok. Zaten gelecek oyunlar. Hem de daha iyi grafiklerle oynayabileceksiniz.

PC olmasına rağmen konsola bence gerek vardır. Eğer PlayStation exclusive oyunlarını seviyorsanız alabilirsiniz. 2-3 yıl bekleyip oynarım demekte sizin kararınız.

Yok 20-30 yıl var hocam. Abartı oldu sanki. Teknoloji her gün hızına hız katıyor. 2-3 yıla oturur bence.
Bence oturmaya başlamış bile. Rekabetçi oyunlarda her ne kadar emeklese de sim racing denen yarış oyunlarında direksiyon setiyle triple monitör'den çok daha hassas ve detaylı hissiyat elde edilebiliyor. Ayrıca VR'ı sadece Quest 2 diye düşünmemek lazım. Bunun HP Reverb G2'si var Pimax'leri var. Her ne kadar fiyatlar pahalı olduğundan biz göremesek de aslında oyunculuğun gidişatı yavaş yavaş oraya kaymaya başladı. Yarış ve uçuş simülasyonları da öncü konumda şu an. Ancak Quest 2 bence özellikle şu anda şişirilmiş balon. 400 dolarlık VR'ın 13k'yı aşkın fiyata sahip olması da bunun göstergesi.

İzledim ama benim ilgimi çekti halihazırda oynadığım oyunları bile VR'da tekrar oynamak çok hoş geliyor.

Sizin paranız dostum ne diyebilirim kendiniz bilirsiniz ama tam stabil olduğu söylenemez PS tarafında hep iyiydi Sony yaptığı çalışmalarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…