PS5 vs PC

Aiden13

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi PS5 mi yoksa PC mi tercih etmeliyim oyun oynamak için bir ikilemdeyim. Uzun yıllardır konsol oyuncusuyum. Controller ile oyun oynamak bana daha keyif veriyor tabii ki bunu PC ile de yapabilirim. Ayrımım şu şekilde başlıyor. Halihazırda Ryzen 7600X 32 GB RAM RX 580 ekran kartı şeklinde sistemim var. İşlemci oyun dışında yaptığım uğraşlar için gerekli. PS5 alırsam ekosistem ve halihazırda PS4'ten dijital olarak PS Store'da birçok oyunum var yıllardır satın aldığım (PS Store'da satın aldığım daha geniş bir oyun kütüphanem ve halihazırda PS Plus extra üyeliğim var). Aynı şekilde PC'de de daha küçük çaplı oyun kütüphanem var. Örnek olarak Battlefield 4 v 1 ve 2042. 2 platformda da hepsi mevcut. Battlefield, Call of Duty gibi multyiplayer oyunlar ve hikaye bazlı oyunlar oynuyorum Resident Evil serisi PS exclusive oyunlar, Dark Souls, Bloodborne, Sekiro, Elden Ring vb gibi. İşin bir de oyunu %100 bitirme ve kupa kasma tarafı var. PlayStation'da Platinum kupa kasmak gibi hobim var diyebilirim. PC tarafında bütün oyunlar bölük pörcük, yani Steam Epic Games EA App her şey bir tarafta olduğu için bir bütünlük yok, dolayısıyla %100 bitirme veya kupa kasmak gibi tam anlamıyla bir mantık yok bütünlük olmadığı için.
2 adet monitörüm var 1080p 180Hz ve 4K 60Hz. Ekran kartı olarak RX 7800XT - RTX 4070 Super bandında veya PS5 tercih edeceğim. İşin içinden çıkamıyorum. Bir tarafta 4K30 - 1440P60 verebilen PS5, diğer tarafta PS5'e göre donanım olarak üstün bir ekran kartı.

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi PS5 mi yoksa PC mi tercih etmeliyim oyun oynamak için bir ikilemdeyim. Uzun yıllardır konsol oyuncusuyum. Controller ile oyun oynamak bana daha keyif veriyor tabii ki bunu PC ile de yapabilirim. Ayrımım şu şekilde başlıyor. Halihazırda Ryzen 7600X 32 GB RAM RX 580 ekran kartı şeklinde sistemim var. İşlemci oyun dışında yaptığım uğraşlar için gerekli. PS5 alırsam ekosistem ve halihazırda PS4'ten dijital olarak PS Store'da birçok oyunum var yıllardır satın aldığım (PS Store'da satın aldığım daha geniş bir oyun kütüphanem ve halihazırda PS Plus extra üyeliğim var). Aynı şekilde PC'de de daha küçük çaplı oyun kütüphanem var. Örnek olarak Battlefield 4 v 1 ve 2042. 2 platformda da hepsi mevcut. Battlefield, Call of Duty gibi multyiplayer oyunlar ve hikaye bazlı oyunlar oynuyorum Resident Evil serisi PS exclusive oyunlar, Dark Souls, Bloodborne, Sekiro, Elden Ring vb gibi. İşin bir de oyunu %100 bitirme ve kupa kasma tarafı var. PlayStation'da Platinum kupa kasmak gibi hobim var diyebilirim. PC tarafında bütün oyunlar bölük pörcük, yani Steam Epic Games EA App her şey bir tarafta olduğu için bir bütünlük yok, dolayısıyla %100 bitirme veya kupa kasmak gibi tam anlamıyla bir mantık yok bütünlük olmadığı için.
2 adet monitörüm var 1080p 180Hz ve 4K 60Hz. Ekran kartı olarak RX 7800XT - RTX 4070 Super bandında veya PS5 tercih edeceğim. İşin içinden çıkamıyorum. Bir tarafta 4K30 - 1440P60 verebilen PS5, diğer tarafta PS5'e göre donanım olarak üstün bir ekran kartı.

Tabii ki bu özellikler de alacaksan PC en mantıklısı düşünme bile PS5'i.

Tabii ki bu özellikler de alacaksan PC en mantıklısı düşünme bile PS5'i.

Şimdi PS5 alıp 30 ya da 60 FPS oynamak mı yoksa PC alıp 180 FPS oyun oynamak mı var bir de PC de oynarken daha akıcı oynarsınız

Biliyorum çoğunluk PC diyecek. Çünkü harcayacağım para ekran kartı ve PS5 arasında. Ekran kartı çok daha yüksek performans verecek. PS5'te oyunu açıp oynuyorsun. PC de oyun açtığımda şu ayarı yüksekteyim şunu düşüreyim buna vakit harcıyorum. Şu anki ekran kartı düşük olduğundan olabilir tabii ki bu. Güzel bir Controller ve ekran kartıyla grafiksel açıdan çok daha keyifli duruma gelir. Tek kafamı karıştıran ekosistem olarak bütünlük olmaması biraz psikolojik bir durum sanırım. Oyunları %100 bitirmeye de eskisi kadar vaktim yok. Ekran kartı almak daha mantıklı gibi duruyor oturup düşününce.

PC’den satın almış olduğunuz oyunları da özellikle Steam tamamen destekliyor, %100 yapmak için kasabilir ve kütüphane oluşturabilirsiniz.

PlayStation kütüphanesinin büyük bir çoğunluğu da PC’ye geldi, gelmeye de devam ediyor.

Yine de bu yıl Final Fantasy VII Rebirth, Stellar Blade gibi yapımlar bir yıllığına PlayStation 5’e özel olarak çıkış yaptı.

Şahsen PC’den yanayım fakat PlayStation kütüphaneniz geniş ve PlayStation özel oyunlarını çıktığı gibi oynamak istiyorsanız PlayStation 5’ten devam edebilirsiniz.

PC'den satın almış olduğunuz oyunları da özellikle Steam tamamen destekliyor, %100 yapmak için kasabilir ve kütüphane oluşturabilirsiniz.

PlayStation kütüphanesinin büyük birçoğunluğu da PC'ye geldi, gelmeye de devam ediyor.

Yine de bu yıl Final Fantasy VII Rebirth, Stellar Blade gibi yapımlar bir yıllığına PlayStation 5'e özel olarak çıkış yaptı.

Şahsen PC'den yanayım fakat PlayStation kütüphaneniz geniş ve PlayStation özel oyunlarını çıktığı gibi oynamak istiyorsanız PlayStation 5'ten devam edebilirsiniz.

Oyunları Battlefield, Call of Duty gibi multiplayer ve Platinum kupa kasmalık olarak alıyordum. Resident Evil serisini alıp %100 bitirmek, Souls oyunlarını alıp %100 bitirmek gibi. Mesela bakıyorum online serverları kapanmış ve online kupası varsa oyunun %100 imkansız olduğu için almayı tercih etmiyorum. Dediğiniz gibi evet Steam'de achievement sistemi mevcut, yeni oyunu çıktığı gibi alıp oynamak gibi bir hevesim yok yani PS5 oyunlarının PC'ye geç çıkması bir eksi değil benim açımdan. Biraz şu mantık var sanırım bende. Oyunu sırf oynamış olmak için değil, achievement sistemi üzerinden bir amaç doğrultusunda oyunu oynayıp bitirmek. Dediğiniz gibi bunu Steam'de de yapabilirim sıfırdan başlayarak tabii ki. Bir diğer konu ise konsolda bir hile bulunmaması ama oyunların da artık crossplay olarak çıktığını düşünürsek ve diğer parçalar elimde bulunduğu için ekran kartı almak en mantıklısı gibi duruyor.

Günümüzde PC'ler çok pahalı artık. RTX 3060 alsanız bile 4K çözünürlükte asla adam gibi oynayamazsınız. En azından PS5 bazı oyunları akıcı bir şekilde destekliyor amacınız sadece singleplayer oyunlar ise.

Eğer RTX 4000 serisi alabiliyorsanız ve bir oyun kolu alırsanız konsola gerek kalmaz ama şunu unutmayın. İsterse RTX 5000 isterse 6000 serisi çıksın PS5 Pro'nun verdiği performansı veremez. Karşılaştırmak bile yanlış.

Eğer RTX 4000 serisi alabiliyorsanız ve bir oyun kolu alırsanız konsola gerek kalmaz ama şunu unutmayın. İsterse RTX 5000 isterse 6000 serisi çıksın PS5 Pro'nun verdiği performansı veremez. Karşılaştırmak bile yanlış.
PS5 Pro'nun verdiği performansı veremez mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı