Aiden13
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi PS5 mi yoksa PC mi tercih etmeliyim oyun oynamak için bir ikilemdeyim. Uzun yıllardır konsol oyuncusuyum. Controller ile oyun oynamak bana daha keyif veriyor tabii ki bunu PC ile de yapabilirim. Ayrımım şu şekilde başlıyor. Halihazırda Ryzen 7600X 32 GB RAM RX 580 ekran kartı şeklinde sistemim var. İşlemci oyun dışında yaptığım uğraşlar için gerekli. PS5 alırsam ekosistem ve halihazırda PS4'ten dijital olarak PS Store'da birçok oyunum var yıllardır satın aldığım (PS Store'da satın aldığım daha geniş bir oyun kütüphanem ve halihazırda PS Plus extra üyeliğim var). Aynı şekilde PC'de de daha küçük çaplı oyun kütüphanem var. Örnek olarak Battlefield 4 v 1 ve 2042. 2 platformda da hepsi mevcut. Battlefield, Call of Duty gibi multyiplayer oyunlar ve hikaye bazlı oyunlar oynuyorum Resident Evil serisi PS exclusive oyunlar, Dark Souls, Bloodborne, Sekiro, Elden Ring vb gibi. İşin bir de oyunu %100 bitirme ve kupa kasma tarafı var. PlayStation'da Platinum kupa kasmak gibi hobim var diyebilirim. PC tarafında bütün oyunlar bölük pörcük, yani Steam Epic Games EA App her şey bir tarafta olduğu için bir bütünlük yok, dolayısıyla %100 bitirme veya kupa kasmak gibi tam anlamıyla bir mantık yok bütünlük olmadığı için.
2 adet monitörüm var 1080p 180Hz ve 4K 60Hz. Ekran kartı olarak RX 7800XT - RTX 4070 Super bandında veya PS5 tercih edeceğim. İşin içinden çıkamıyorum. Bir tarafta 4K30 - 1440P60 verebilen PS5, diğer tarafta PS5'e göre donanım olarak üstün bir ekran kartı.
2 adet monitörüm var 1080p 180Hz ve 4K 60Hz. Ekran kartı olarak RX 7800XT - RTX 4070 Super bandında veya PS5 tercih edeceğim. İşin içinden çıkamıyorum. Bir tarafta 4K30 - 1440P60 verebilen PS5, diğer tarafta PS5'e göre donanım olarak üstün bir ekran kartı.