PS5 vs. Xbox Series X

Peki bunu anladım 120 FPS Alman'ın konsolla Alakası yok değil mi televizyon 120Hz olmazsa ve oyun 120FPS desteklemiyorsa alamıyorsun değil mi 120 FPS.

Peki bunu anladım 120 FPS Alman'ın konsolla Alakası yok değil mi televizyon 120Hz olmazsa ve oyun 120FPS desteklemiyorsa alamıyorsun değil mi 120 FPS.
Konsol 120 FPS verebilecek güce sahip. Lakin televizyonunuz veya monitörünüz 120hz destekli değilse konsol üzerinden 120hz özelliğini açamazsınız.

Konsol 120 FPS verebilecek güce sahip. Lakin televizyonunuz veya monitörünüz 120Hz destekli değilse konsol üzerinden 120Hz özelliğini açamazsınız. Peki internette araştırdığım kadarıyla gerçek yenileme hızı yani Hz'si 120 olan TV'ler göremiyorum en son 100 Hz var onlar destekliyor değil mi mesela LG 49nano866'na bakar mısınız bu TV'nin özelliklerine HDMI 2.1 de mevcut bu gibi TV'ler olacak değil mi?

Bildiğim kadarıyla o televizyonlarda oyun modu var. Yani gecikmeyi düşüren, yenileme hızını arttıran bir mod var. 120hz desteği olması lazım o televizyonda. Benim televizyon ve monitörler hakkında fazla bir bilgim yok açıkcası. Televizyon önerisi için ayrı bir konu açmanız hem site kuralları gereği hemde daha fazla bilgilenmeniz için daha iyi olur.

Bildiğim kadarıyla o televizyonlarda oyun modu var. Yani gecikmeyi düşüren, yenileme hızını arttıran bir mod var. 120Hz desteği olması lazım o televizyonda. Benim televizyon ve monitörler hakkında fazla bir bilgim yok açıkcası. Televizyon önerisi için ayrı bir konu açmanız hem site kuralları gereği hem de daha fazla bilgilenmeniz için daha iyi olur.

Anladım teşekkür ederim.

Konsol olarak değil de oyun olarak farklar var. PS5 önde ama Xbox'a da güzel oyunlar bence bu sefer.

Merhabalar arkadaşlar, PS5 ve Xbox Series X arasında kaldım aslında kararsız. Kalmamın sebebi ilk kez konsol kullanacak olmam, PC'den konsola geçiyorum grafik takıntılığım yok. Daha çok Online oyunlar oynayacağım. Konsolda şimdi kafam karışık sorularıma cevap bulamadım hiçbir yerde anlamaya çalıştığım şey şu PS5 ve Xbox konsolları her televizyonda 120 FPS vermiyor mu? Vermiyorsa bu cihaza bu kadar para verip üstüne bir de televizyon aramanın bir mantığı nedir? Televizyonun illa HDMI 2.1 girişlimi olması gerekiyor grafik takıntılığım yok. Performans isterim, 120 FPS olsun yeter.6.500 TL bütçem var bu arada televizyon için.
Tercih tamemen size kalmış, PS özel oyunlarına takıntım yok, 3. parti oyunları oynayacağım , GamePass istiyorum diyorsanız Xbox Series X. PS özel oyunlarını seviyorum, GamePass umrumda değil diyorsanız Playstation (Playstation ile de 3. parti oyunları çok güzel oynarsınız).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı