PS5'te web tarayıcısı olmalı mı?

O.c.u.a

Centipat
Sizce PS5'te web tarayıcı olmalımı yoksa boş ver ne gerek var demeli mi?
Oyun konsolu bu hiç olur mu demeyin, elinizdeki telefonda iletişim aracı, yani web tarayıcısı PC'ye özel bir şey değil, çağ atlayın biraz ona göre cevap verin konsolda web tarayıcısı olmaz diyenler!

Sizce PS5'te web tarayıcı olmalımı yoksa boş ver ne gerek var demeli mi?
Oyun konsolu bu hiç olur mu demeyin, elinizdeki telefonda iletişim aracı, yani web tarayıcısı PC'ye özel bir şey değil, çağ atlayın biraz ona göre cevap verin konsolda web tarayıcısı olmaz diyenler!

Soruyu hiçbir baskı uygulamadan sormuşsun hocam. Olsa iyi ama çok nadir kullanırdım.

Cihaz kırılamasın diye konmadı web tarayıcısı, hackerlara dayandı mı? Tabii ki hayır. Hypervisor koruması kırılamadı diye biliniyor ama diskli versiyonda oyun yükleyip çalıştıran var. Nasıl Yapılacağı Sony nedeniyle açıklanamıyor.

Oyun konsolu bu hocam ne gerek var! Şakasız söylüyorum şu zamana kadar internete bağlanabilen PS'lerin tümüne, Xbox'ların ise çoğuna sahip olmuşumdur ve hiçbirinde kesinlikle ama kesinlikle bir kere bile web tarayıcısına girme ihtiyacı duymadım. Kaldı ki PS5'te Netflix-YouTube-Disney Plus-Spotify gibi oyun dışı, eğlence, izlence ve dinlence amaçlı uygulamalar mevcut. Sizin web tarayıcısının eksikliğini hissettiğiniz nokta neresidir merak ettim doğrusu?

Oyun konsolu bu hocam ne gerek var! Şakasız söylüyorum şu zamana kadar internete bağlanabilen PS'lerin tümüne, Xbox'ların ise çoğuna sahip olmuşumdur ve hiçbirinde kesinlikle ama kesinlikle bir kere bile web tarayıcısına girme ihtiyacı duymadım. Kaldı ki PS5'te Netflix-YouTube-Disney Plus-Spotify gibi oyun dışı, eğlence, izlence ve dinlence amaçlı uygulamalar mevcut. Sizin web tarayıcısının eksikliğini hissettiğiniz nokta neresidir merak ettim doğrusu?

Series X deneyene kadar bende aynısını derdim, televizyonuna bakarak Series X gücünde kablosuz klavye ve mouse ile Microsoft Edge kullanmak harikaydı, şimdiki aklım olsa PS5 yerine Series X alırdım. Bilgisayar al diyor bazıları ama bilgisayar toplayacağım paraya direk oyun konsolu alıp tarayıcısınıda kullanmak isterdim.

Series X deneyene kadar bende aynısını derdim, televizyonuna bakarak Series X gücünde kablosuz klavye ve mouse ile Microsoft Edge kullanmak harikaydı, şimdiki aklım olsa PS5 yerine Series X alırdım. Bilgisayar al diyor bazıları ama bilgisayar toplayacağım paraya direk oyun konsolu alıp tarayıcısınıda kullanmak isterdim.

Anladım hocam. Siz daha çok kişisel ihtiyaç olarak düşünüyorsunuz, bu noktada size hak verebilirim fakat dediğim gibi şu zamana kadar oyun konsollarından web tarayacısına girme gibi bir ihtiyacım hiç olmadı. Hatta bana kalırsa Xbox menü tasarım ve geçişleri yüzünden oyun konsolundan uzakta bir hissiyat veriyor bana kullanım aşamasında. PC'de Microsoft Store'da mıyım yoksa bir oyun konsolu mu kullanıyorum şüphesine düşürüyor yani beni. (Xbox'ı kötülemek ya da PS fanboyluğu yapmak değil niyetim, sadece hissiyatımı söylüyorum) bana kalırsa oyun konsolu gerçekten farklı bir menü ve işleyişe sahip olmalı PS'te olduğu gibi farklı bir makine kullandığını hissettirmeli, bu noktada ilk amacı “oyun oynamak” olan bir cihazda web tarayacısının olup olmaması çok da önemli değil diye düşünüyorum. Satın alınma sebebini tam anlamıyla yerine getirsin, adamakıllı, akıcı bir oyun deneyimi sunsun, yeterlidir yani. Bu noktada sizin gibi düşünen kullanıcılar için Xbox bir adım öne çıkıyor demektir. Bu da hoşuma giden şeyler açıkçası, markalar arası rekabet, satış stratejileri ve hedef kitleleri gibi unsurları daha farklı konumlara taşıyor. Sonuçta yararı yine biz, nihai kullanıcılara oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı