Psikiyatri faydalı mı?

Süreci sadece psikologla aşamazmışım gibi geliyor.
Bu süreçte kendine iyi gelen şeyleri yapmanız, özellikle spor yapmak bilimsel olarak da depresyona çok iyi gelen bir aktivite. Bir hobi edinmek, kaliteli şekilde sosyalleşmek kilit noktalardan. Hayatındaki şeyleri iyi yönde değiştirmeniz süreci oldukça hızlandıracaktır.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Alel acele bir şey yazmayacak farkındalığı icin sağ olun. İçim rahatladı. Umarım sağlığınız her anlamda devam eder. Mutluluklar dilerim hocam.

Psikoloji 3. sınıf öğrencisiyim.
Bazı ilaçlar seni gerçekten uyuşturur ve bağımlı yapar.
Bazıları sadece sen istersen seni tedavi olacağına inandırır ve tedavi eder.
Sen tedavi olacağının inancına sahip olmazsan seni hiçbir şey tedavi edemez ve ilaçlara bağımlı olursun. Kullanmanı eğer bu inanca sahipsen tavsiye ediyorum ama kırmızı reçetelerden uzak durmanı söylerim.
Bu tarz konularda kendini dinlemen lazım. Senin ne istediğine bu forumdan birisi karar veremez. Ben 3 ay fulsac kullanıp tamamen iyileştim ve 3-4 yıldır da o konuda hiçbir problem çekmiyorum. Bazıları 5 yıl kullanıp hiçbir şeyi düzeltemiyorlar. Dediğim gibi önce inanman lazım.
Ayriyeten zaman her şeyin ilacı falan değil. Bazen zaman insanı huzura götürürken bazen karanlığa götürüyor. Sen gideceğin yolu kendin belirlemelisin. Bunu kendin başaramıyorsan da iyi bir psikolog/psikiyatristten yardım al.
İlaçlara inancın yoksa psikoloğa git. Korkuyorsan psikoloğa git. İlaç kullanma konusunda endişeliysen psikoloğa git.
Çözüm için her şeyi yaparım yeter ki iyileşeyim diyorsan da önce psikolog, sonra psikiyatriste git. Psikiyatriden korkmayın.
Ama ilgisiz psikiyatrist/psikologlardan uzak durun. Güler yüz her zaman sizi çözüme götürmez. Mantıkla bakmadığınız her olayda zarar gören siz olursunuz.

Çözüm için her şeyi yaparım yeter ki iyileşeyim diyorsan da önce psikolog, sonra psikiyatriste git.

Tamamen bu kafadayım. Bir an önce iyileşip hayat dolu halime geri dönmek istiyorum. Sürecin gidişatından çok korkuyorum. İlaçlardan, iyleşememekten çok korkuyorum. Acım geçmeyecekmiş gibi geliyor. Bu yaşadığım süreç sanki bende geçmeyecek bir yara açmış gibi geliyor. Ağlama krizleri, yoğun huzursuzluk ve yas hissi + ciddi anksiyetik ataklarım var. Birkaç ay önceye kadar böyle biri değildim . Çok tatlı ve uzman bir psikoloğum var. Yakında onunla emdr ye başlayacağız. Perşembe günü de psikiyatri randevum var. Bir süre semptomlarımı azaltacak iyi bir ilaç önermesini umut ediyorum. ilaca karşı umudum; en azından sınav senemde kendimi derslere verirken bu anlattığım semptomları azaltsın.

Anksiyete ve Okb hastasıyım. İlaçlar aşırı faydalı geldi. Sabahları dinç ve özgüvenli uyanıyorum. Kesinlikle kullanmanızı öneririm.

Lütfen yanlış yönlendirmeyin. Arkadaş tedavi olmak istiyorsa ilaçları kullanmak zorunda, hangi kaynakla bulaşma diyorsunuz anlamadım.

Tek korkum yillar sonra bile geçmeyecek şekilde kalıcı hasar bırakması. Böyle bir sıkıntı yaşadın mı?

Sakinleştirme etkisi var mı kullandığınız ilacın?

Bomboş mesaj.
@565702 bu tarz forumlarda her insan yorum yapar. Bilen bilmeyen bir ton tiple karşılaşırsın. Bu konuyu boşverip bir uzmandan tavsiye alır mısın?
Yoksa böyle "ilaca bulaşma, dedem ilaç yüzünden doğum yaptı, amcam 11 yıllık hamile" falan diyenler fırlayacak. Bir de kahkaha emojisi koyacaklar komedi bombaları. Mesajımı tekrar okuyup kararını verip uzman birisiyle görüş. Buradakileri okudukça kendi etrafında dönüp duracaksın. Bilgisayardan kimse sana bir çözüm sunamaz.

Hocam bu ilaçları bırakmayı denediniz mi peki? Yani eğer ilaçları bıraktığınızda özgüveniniz düşüyorsa ve anksiyeteniz tekrar ortaya çıkıyorsa siz bu ilaca bağımlı olmuşsunuz bu ilaç sizi tedavi etmemiş ki? Bir ilaç sizi tedavi ediyorsa o ilacı bıraktığınızda bile etkisini sürdürmeye devam etmesi gerekir. Siz ilacı bıraktığınızda etkisi de ortadan kalkıyorsa maalesef o ilaca bağımlı olursunuz buna da tedavi denmez.

Başka bir arkadaşın kullandığı ilaç yüzünden günde yaklaşık 5 kez burnu kanıyormuş. Bu görünen yan etki. Belki de görünmeyen başka yan etkilerde verdi vücuduna. İlaçlara babanızdan daha çok güveniyorsunuz. Bomboş mesaj demek yerine karşındakini anlamaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…