Ben 16 ve 17 yaşlarımda ilk başta zedprex 20mg ile başlamıştım psikiyatristin talebi ile. Sonra zedprex 20mg bana burun kanama yan etkisi ve aşırı uyku yan etkisinde bulundu, günde bazen 5 kere burnum kanayabiliyordu, sonra psikiyatr selectra 50 mg verdi ve bu ilaç bana iyi geldi, yan etkileri yoktu diye hatırlıyorum.
Lakin ben bu ilaçları sana öneremem, insandan insana yan etkileri değişiklik gösterebilir, doktordan da bu ilaçları istesen de vermeyebilir.
Doktor, sana alel acele bir şey yazmayacak. Orası sağlık ocağı değil. Benim ilk pskiyatr (ilaç yazma, sorunumu anlatma vs.) Seansım 15-25 dk arası bir şey sürmüştü, ama zaten sorunu anlamak için bu süre yeterli. Senin durumuna göre daha uzun da sürebilir. Sana söz hakkı verecek, temel konulardan ve çözümlerden bahsedecek, sana yardımcı olabilir. Psikologlar'dan da her konuda daha bilgililer, öyle ki ilaç verebiliyorlar, psikologlar ilaç reçetesi yazamaz.
Psikiyatr olmak için en az 10 yıl eğitim gerekirken, psikologlar 4 yılda meslek sahibi olabilir. Bu, psikiyatristlerin tıbbi ve ruh sağlığı alanında daha kapsamlı yetkinliğe sahip olmasını sağlıyor.
Psikiyatriye 4-5 kere gitmişimdir kontrol ve sorunlarımdan bahsetmek için. Randevu bulmak evet dediğin gibi imkansıza yakın. Daha erkene vermeleri ancak torpille olur, kontrol gibi bir şey söz konusu değil. Psikiyatr her ay gelmeni istiyor ama her ay gidebilmen için gittikten sonra hemen randevu talebinde bulunup sana sıra gelmesini bekleyebilirsin ancak.
Umarım en kısa sürede huzuruna kavuşursun. Merak etme, aşmak sandığın kadar zor değil.