Psikiyatri'ye gitsek sorun olur mu?

B10

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Anksiyete gibi bir sorunla yıllardır hayatı sürdürmeye çalışıyorum. Canıma tak etti artık. İnsanlarla konuşmaya çalışırken dahi ter basıyor ve eller titremeye başlıyor. Dil adeta bozuluyor (dönmüyor) :D. Özgüvensizlik ve anksiyete ikisi bir arada. Neyse konuya gelirsek artık psikolojik destek almak istiyorum. Psikiyatriye gideceğim fakat internette duyduğuma göre buraya gidenler ileride sorun yaşıyorlarmış. (işe alınmama, memur olamamak vb.) ChatGPT öyle bir şey yok diyor fakat ben yine de buraya da sorayım dedim. Psikolojik destek alsam ileride sıkıntı çeker miyim acaba?

Arkadaşlar merhaba.

Anksiyete gibi bir sorunla yıllardır hayatı sürdürmeye çalışıyorum. Canıma tak etti artık. İnsanlarla konuşmaya çalışırken dahi ter basıyor ve eller titremeye başlıyor. Dil adeta bozuluyor (dönmüyor) :D. Özgüvensizlik ve anksiyete ikisi bir arada. Neyse konuya gelirsek artık psikolojik destek almak istiyorum. Psikiyatriye gideceğim fakat internette duyduğuma göre buraya gidenler ileride sorun yaşıyorlarmış. (işe alınmama, memur olamamak vb.) ChatGPT öyle bir şey yok diyor fakat ben yine de buraya da sorayım dedim. Psikolojik destek alsam ileride sıkıntı çeker miyim acaba?

Yok öyle bir şey, psikolojik olarak toplumu teşkil eden bir rahatsızlık değil bu. Öyle bile olsa özel hiçbir yer bunları bulamaz çok ciddi bir sağlık problemin olmadığı sürece.

Muadilleri ile beraber yaklaşık 40’tan fazla antidepresan kullanmış bulunmaktayım ve yaşım 21. İlk başlarda Prozac, Ripesil, Misol, Olfrex, Rexapin, Efexor ile başladım. Sonradan Xanax, Ciplarex, Symra, Ritalin, Concerta gibi ilaçlara geçtim. Yetmedi, özelde Diazepam yazdırdım. Soruna gelelim şu ana kadar özel güvenlik olmak için heyete girdim ve psikiyatriden red aldım. İlaçlardan mıdır, yoksa Mypi testinden mi, hiç bir şey söylemediler. Fakat muhtemelen Mypi testinden red aldım çünkü ağır depresyon ve karamsarlık tespit edilmiştir yazıyordu. Demek istediğim sonradan kullandığım olarak yazdığım ilaçları ve muadillerini kullanmadıysan sorun yok. Sadece polis ve asker gibi mesleklerde dikkat ediyorlar; onun dışında her işe girerken “ilaç kullanıyor musun, işine engel olmayacaksa sabah kalkabileceksen sorun yok” dediler.

Arkadaşlar merhaba.

Polis, asker ve jandarma için sorun olabiliyor. Genelde polis alımlarında son 2 yılda, asker alımlarında son 3 yıla psikiyatriye gidip gitmediğinize ve tanılarınıza bakıyorlar. Haricinde öyle düz memurluk için pek sorun değil.

Sakın gitme hocam...

Psikolojik destek alsam ileride sıkıntı çeker miyim acaba?
Evet çekersin.

Psikiyatriye gideceğim fakat internette duyduğuma göre buraya gidenler ileride sorun yaşıyorlarmış.
Evet sorun yaşıyoruz hemen hemen her yerde.

İşe alınmama, memur olamamak
Kesinlikle doğru.

Öyle bile olsa özel hiçbir yer bunları bulamaz
Hiçbir yere alınmak istenmiyoruz zaten. Tek farkımız benim raporum var diğer delilerin yok.

Antipsikotik ilaç kullanmıyorsan bir şey olmaz
Onu kullanırsan ehliyet bile alamıyorsun zaten.

Haricinde öyle düz memurluk için pek sorun değil.
Her yaptığın resmi işlemde deli olmadığını kanıtla kanıtlayabiliyorsan.

Özel güvenlik olmak için heyete girdim ve psikiyatriden red aldım.
Güvenlik bile olamıyorsun bak.

Elimde imkan olsa sağ bacağımı koparırdım ama gene de ömrüm boyunca hiç pskiyatriye gitmemiş olmayı dilerdim. Gerçi ben keyfimden değil adli olaydan gitmeye başladım ilk olarak. 40 tane hastalık teşhisi koymaya çalışıyorlar. Teşhislerin %80'ine bipolar deyip geçiyorlar. Maddi, manevi ve özellikle hukuki olarak psikiyatriye gitmek hayatının içine ediyor. Her türlü sıkıntıyı yaşatıyorlar sistemsel olarak.

Son düzenleme:
Sakın gitme hocam...

Evet çekersin.

Kesinlikle doğru.

Hiçbir yere alınmak istenmiyoruz zaten. Tek farkımız benim raporum var diğer delilerin yok.

Elimde imkan olsa sağ bacağımı koparırdım ama gene de ömrüm boyunca hiç pskiyatriye gitmemiş olmayı dilerdim. Gerçi ben keyfimden değil adli olaydan gitmeye başladım ilk olarak. 40 tane hastalık teşhisi koymaya çalışıyorlar. Teşhislerin %80'ine bipolar deyip geçiyorlar. Maddi, manevi ve özellikle hukuki olarak psikiyatriye gitmek hayatının içine ediyor. Her türlü sıkıntıyı yaşatıyorlar sistemsel olarak.

Hocam senin durumun ekstrem geliyor bana, dediğiniz tamam şu ortamda doğru olabilir fakat çevremde nice insan var psikiyatrik kaydı olup normal memur olan.

Sakın gitme hocam...

Evet çekersin.

Kesinlikle doğru.

Cidden böyle mi? Nerelerde sorun yaşadınız?

Hocam senin durumun ekstrem geliyor bana, dediğiniz tamam şu ortamda doğru olabilir fakat çevremde nice insan var psikiyatrik kaydı olup normal memur olan.

Vallahi arkadaş öyle bir yazmış ki, gidersem hayatım iptal olacak gibi :)

Cidden böyle mi? Nerelerde sorun yaşadınız?

Vallahi arkadaş öyle bir yazmış ki, gidersem hayatım iptal olacak gibi :)

Aşırı gerekmiyorsa gitmeyin hocam. Arkadaş tamamen haksız değil, bu zamanlarda ne olacağını bilemeyiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı