Şimdi hocam öncelikle size kendinize nasıl gelmeniz gerektiğini ve sonra ne yapcagınızi adım adım anlatıyorum:
1) siz şu anda evde tek basiniza kaldiginizdan dolayi bunalım yasiyorsunuz anne baba buyuk ihtimalle calisiyor siz de evde aksama kadar yalnizsiniz haliyle sıkılıyorsunuz ruhunuz daralıyor, kendi kendinize konusyorsunuz vs. öncelikle yarin sabah kalkıp kutuphaneye ders calismaya gidebilirsiniz bu ne ise yarar derseniz iki insan gorursunuz. Cikista arkadasiniz varsa(olmayabilir de mesela ben de kendim takilmayi seven bir insanim) bir kahve alip gezip eve gelebilirsiniz. Bunlar sizi rahatlatir rahatlamak icin oyuna, sigaraya, sevgili vs. gerekmez en iyi arkadasiniz sizsinizdir hocam. Ek olarak aileniz bence size hakaret etmiyor sadece sizin iyiliginizi istiyor hassas donemden geciyorsunuz yanlış anliyorsunuzdur.
2) bu dediklerimi deneyip olmaz ise kendinize bir hedef koyun deyin ki ben bu hafta iyi ders calisirsam sunlari sunlari yaparsam hafta sonu falanca etkinligimi yapacağım(bir yerlere gitmek, sevdiginiz bir isi yapmak, dozunu kacirmadan oyun oynamak ama dedigim gibi paso degil tadinda vs.) Ama mutlaka ilk maddeyi deneyin bu maddeyi yaparken de ilk maddeyle yapin yani yine disari cikin evde sıkılırsınız olmazsa sabahları kalkıp paragraf cozum kahvalti yapip bir yuruyuse cikin hem ders de calistiginizdan dolayi daha rahat hissedersiniz.
3)ilk iki madde olmaz ise her seyi bir kenara birakip dusunun ben simdi boyleyim ama ileride nasıl olacak diye kayginiz olsun ama dozunda yani sizin su anda calismaniz hayatinizi kurtarmaniz lazim bu bunalimlar falan sizin kisisel degil sinavdan dolayi olusmus bunalimlar ileride kendinize guleceksiniz kendinize gelin, calisin, basarin, ben basardim deyin