Psikoloğa gitmek gerçekten işe yarıyor mu?

Arkadaşım benim için çok önemli ve birkaç kere canına kıymaya kalktı.
Düzgün bir psikoloğa giderse zaten bunu duyduğu anda direkt psikiyatri bölümüne gönderir. Belli ki majör bir sağlık sorunu var. Psikolog ile uğraşmaya hiç gerek yok, bu durumda direkt gideceği yer psikiyatri bölümü.

Düzgün bir psikoloğa giderse zaten bunu duyduğu anda direkt psikiyatri bölümüne gönderir. Belli ki majör bir sağlık sorunu var. Psikolog ile uğraşmaya hiç gerek yok, bu durumda direkt gideceği yer psikiyatri bölümü.

Hakkında birkaç soru sormuştum arkadaşa daha önce. Yaşla ne kadar ilgisi var bilmiyorum ama 20 yaşında demişti.

Psikiyatrlara lafım yok ama psikologlarla derdim var. 3 farklı dönemde önerilen farklı psikologlara gittim, hiçbir faydasını görmedim. Asla tavsiye vermediler, zaten ilaç veremiyorlar yetkileri yok, işe yaramayan telkinlerle ve sorularla uğraştım. İçeri girip bir şeyler anlatıp, karşılığında yumuşak ses tonuyla sorulan benim için işe yaramaz sorulara cevap verip çıkışta da hatırı sayılır bir miktar parayı teslim edip gitmekten başka bir şey yapmadım. :D

Biri hipnoz yapacağım dedi yapamadı, biri gözlerimi kapattırıp metronomla bir şeyler hissetmeni sağlayacağım dedi yapamadı, biri sizin aslında burada işiniz yok hayatınız çok güzel dedi 2. seanstan neredeyse kovdu. Sonuncusunda kız arkadaşım ve kız kardeşim büyük kavga ettiler ve evliliğe giden bir ilişkim bitmişti, hanımefendiye bu yeterli gelmemişti kendisine gitmem için.
gittiğiniz psikologları iyice araştırdınız mı? lisansları ne, nereden mezunlar, hangi alanları çalışıyorlar? duyduğum kadarıyla Türkiye'de hipnoterapi ya da hipnoz üzerine verilen eğitimlerde sahtekarlık durumuna rastlanabilir.

Arkadaşın ailesiyle konuşmaya karar verdim ama arkadaş kız ve malum aileler çocuklarının karşı cinsle iletişimini istemiyor. Eğer beni kötü algılayıp kıza baskı kurarlarsa (ki yaparlar) daha da kötü olacak durumu. O zaman ne yapabilirim bilmiyorum ama başka çarem de yok gibi hissediyorum.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı