Psikolojik olarak geç kalmış gibi hissetmek

Daha fazla  
Dostlar selam, size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. İstediğiniz kadar dalga geçebilirsiniz. Bana da saçma geliyor ama işte...
Sorunum şu:
Yazılıma çok merak saldım ve Python dilini öğrenmeye çalıştım. Aynı zamanda Python yanına bir dil daha istedim ve C# veya JavaScript tercih ettim ancak kendimi çok rahatsız hissediyorum bu konularda. Kendi bilgisayar öğretmenim klasik Java öğren diyor. Ben JavaScript veya C# öğrenmek istiyorum ama sanki hiçbir şey öğrenemeyecek gibiyim. Udemy üzerinden gördüğüm C# derslerinde 100+ saat olan var. Ben bu kadar çok şeyi öğrenebilir miyim? Veya JavaScript dersleri buldum. 26 saat ama bu da çok kısa gibime geldi. Bu kadar az şey de öğrenmek istemem. Klasik Java öğrenmek için 40+ saat ders buldum ancak bu seferde "Java işime yarar mı?" Düşüncesi aklıma takıldı. Bugün Instagram üzerinden bir öğretmen bedava 14 saatlik WordPress kursu dağıttı Udemy üzerinden. Şimdi WordPress hiç öğrenmek istemiyorum ancak hiç denememiş olmam da çok canımı sıkıyor. Hesabımda olduğu için bakmak zorunda hissediyorum. Bakmazsam boşa gider gibi... Aynı şekilde 80 saat Android programlama dersi aldım bedavaya ama Android'de ilgimi çekmiyor. Ama hesabımda olduğu için yapmak zorunda gibi hissediyorum ve çok zaman harcattığı için kötü hissediyorum. Sanki zamanım darmış gibi hissediyorum. Sanki yazılıma çok geç kalmış gibi... Siber güvenlik kursu alıyorum şu an ve yine arada kaldım, deveoper mı siber güvenlik mi? Nasıl daha iyi bir hayat yaşarım? Aynı zamanda yüzlerce yazılım dili var ve herkes bu dilleri öğreniyor.

Özetle:
Bir sürü yazılım dili var ve öğrenmek için çok geç kalmışım gibi hissediyorum. Sanki zamanım darmış gibi... Hangi yazılım dilini öğrenmem gerekiyor bilmiyorum. Yazılım değil de siber güvenlik çalışayım diyorum ancak hangisine daha çok ilgi sahibiyim bilmiyorum. Geç mi kaldım, zamanım dar mı, hangi yazılım dilini öğrenmeliyim, siber güvenlik için mi çalışsam? 9. sınıfım (10'a geçtim.) Ancak aklımda geleceğim ile ilgili endişelerim var. Benim şu anda net bir hedefim yok. Zamanla üniversite sınavına girene kadar yerine oturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selam, size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. İstediğiniz kadar dalga geçebilirsiniz. Bana da saçma geliyor ama işte...
Sorunum şu:
Yazılıma çok merak saldım ve Python dilini öğrenmeye çalıştım. Aynı zamanda Python yanına bir dil daha istedim ve C# veya JavaScript tercih ettim ancak kendimi çok rahatsız hissediyorum bu konularda. Kendi bilgisayar öğretmenim klasik Java öğren diyor. Ben JavaScript veya C# öğrenmek istiyorum ama sanki hiçbir şey öğrenemeyecek gibiyim. Udemy üzerinden gördüğüm C# derslerinde 100+ saat olan var. Ben bu kadar çok şeyi öğrenebilir miyim? Veya JavaScript dersleri buldum. 26 saat ama bu da çok kısa gibime geldi. Bu kadar az şey de öğrenmek istemem. Klasik Java öğrenmek için 40+ saat ders buldum ancak bu seferde "Java işime yarar mı?" Düşüncesi aklıma takıldı. Bugün Instagram üzerinden bir öğretmen bedava 14 saatlik WordPress kursu dağıttı Udemy üzerinden. Şimdi WordPress hiç öğrenmek istemiyorum ancak hiç denememiş olmam da çok canımı sıkıyor. Hesabımda olduğu için bakmak zorunda hissediyorum. Bakmazsam boşa gider gibi... Aynı şekilde 80 saat Android programlama dersi aldım bedavaya ama Android'de ilgimi çekmiyor. Ama hesabımda olduğu için yapmak zorunda gibi hissediyorum ve çok zaman harcattığı için kötü hissediyorum. Sanki zamanım darmış gibi hissediyorum. Sanki yazılıma çok geç kalmış gibi... Siber güvenlik kursu alıyorum şu an ve yine arada kaldım, deveoper mı siber güvenlik mi? Nasıl daha iyi bir hayat yaşarım? Aynı zamanda yüzlerce yazılım dili var ve herkes bu dilleri öğreniyor.

Özetle:
Bir sürü yazılım dili var ve öğrenmek için çok geç kalmışım gibi hissediyorum. Sanki zamanım darmış gibi... Hangi yazılım dilini öğrenmem gerekiyor bilmiyorum. Yazılım değil de siber güvenlik çalışayım diyorum ancak hangisine daha çok ilgi sahibiyim bilmiyorum. Geç mi kaldım, zamanım dar mı, hangi yazılım dilini öğrenmeliyim, siber güvenlik için mi çalışsam? 9. sınıfım (10'a geçtim.) ancak aklımda geleceğim ile ilgili endişelerim var. Benim şu anda net bir hedefim yok. Zamanla üniversite sınavına girene kadar yerine oturur mu?

Yazılımdan pek anlamam ama hiçbir şey için geç değil bence ben 9A geçtim yazılımla alakalı bilgim 0 (dil olarak yani PC kullanmayı biliyoz herhalde 🤣) benim de net bir hedefim yok ama hedef bulursun ya sıkıntı değil o. Sen sadece sana geride kalmışsın ohoooo bitmiş senin işin gibi şeyler diyenler varsa onları kafana takma o kadar.

Yaşın kaç bilmiyorum ama genç isen boşa evhamlanıyorsundur muhtemelen. Kendimden, çevremden ve dünyadan bir sürü "aslında hiçbir şey için geç olmaması" hikayesi paylaşabilirim.

Plansızlık ile boğuşuyor da olabilirsin bir ihtimal. Parçala böl ve planlayıp adım adım git yol haritan olsun. Ne istediğini iyi bilmeye çalış yararı oluyor.

Sorunların, seni tanımayan 3-5 kişinin birkaç cümlesiyle yok olacak yada kurdukları cümlelerin , seninle paylaştıkları ve henüz kendilerinin bile anlamını çözemedikleri sığ mottolarla ortadan kaybolacak değil.

Yardımı dokunacaksa önce neleri bildiğini ve gerçekten bunları bilip bilmediğini araştır. Öğrenmeye A noktasından B noktasına ilerleyen bir doğru ve öğreneklerine de bu doğru üzerindeki noktalar olarak bakma. Bunu büyük bir örümcek ağı gibi düşün. Bildiğin şeylerin biraz daha ilerisine bakarak ağın neresindesin, ağ ne kadar büyük ve sen ne kadar bir kısmını görebiliyor ve ne kadar bir kısmını öğrenmişsin bunu bul.

Ve tavsiyem olduğun yeri bulunca önce oradan ağın merkezine tüm bunların başladığı noktaya en azından bilgisayar nedir'e kadar öğrenmesen de ilerle ve bildiklerine neden ihtiyaç duyulmuş bunlar neden var bunu öğren. O zaman kendi haritanıda çıkarırsı, kendi hedefini de bulursun.

Kendini yetersiz hisset, yerinde olmak isteyeceğin bütün insanları bir araya getirsen de o yetersizlik bakidir. Herşeyi bilemezsin ama kavraya bilirsin. Harddiskini doldurma işlemci mimarini uyumlu tut yeter.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı