Psikolojik sıkıntılarla baş etme

Kendimi ilk bildiğim 4 yaşından 16 yaşına kadar 3 farklı ailede yaşadığım şeylerden dolayı büyük psikolojik sorunlarım oldu. Yıllarca ilaç da kullandım, onlarca psikiyatr da gördüm ama hiçbiri işe yaramadı. 16 yaşından sonra evden ayrılıp kendi başımın çaresine bakmak zorunda da kalınca stres yüzünden hepsinin üstüne öfke kontrolü sorunlarım da oldu. Yıllarca ağır tiklerim de oldu.

Beni iyileştiren şey 2013-2014 yıllarında Aydın'da çalışırken edindiğim çevre oldu. Benim gibi sıkıntılarla dolu hayat hikayeleri olan 18-25 yaş arasında 8 kişi (daha sonra 4 çift olduk) şans eseri bir araya geldik. Birbirimizi tedavi ettik, hayata bakış açılarımızı değiştirdik, bir sorun olduğunda birbirimize ne olursa olsun yardımcı olduk. Şu anda o gruptan sadece 2 kişi hâlâ hayatımda ama o yaşadığım dönem beni hem sosyal açıdan geliştirdi hem geçmişe takılıp kalmış öfke içindeki zihnimi ve psikolojimi tamamen farklı bir yöne doğru yöneltti. Şu anda bile 4 çift olarak paylaştığımız evin salonundaki masada mum ışığında yemek yediğimiz, Birsen Tezer ve Jehan Barbur şarkıları eşliğinde sohbet ettiğimiz zamanları çok özlüyorum. O dönemki kız arkadaşımla ayrılığım biraz kötü de olsa o günlerin hatrına kendisini kötü anmıyorum.

Aslında hâlâ yapı olarak sinirliyim ama artık kontrollüyüm. Üniversite yıllarına kadar olan tikler de artık kalmadı, motor kontrol bölgesini iradem sayesinde geliştirdim. Hâlâ çok kalabalık içinde olmayı sevmiyorum ama en azından sevdiğim kişi yanımdayken tamamen ona odaklanıp bu sorunun üstesinden gelebiliyorum. Hiçbir tıbbi tedavi ve ilaç psikolojik sorunları kendinizi rahat ve huzurlu hissedeceğiniz bir sosyal çevre içinde olduğunuz zamanki kadar etkin tedavi edemez. O kişilerle tanışıp tekrar bazı şeyleri yaşamayı öğrenmemiş olsaydım hem yaşadığım fiziksel işkencelerin hem de evlatlık olduğum ailelerdeki psikolojik baskı ve iftiraların yarattığı zihin yapısından asla kurtulamayabilirdim.
 
Son düzenleme:
Şizofrenim, ciddi anlamda ilerliyor. İlaç falan kullanmıyorum. Sosyal hayat sıfır. İnsanlarla konuşmayı bilmiyorum. Dağ adamı gibi birşeyim. Psikiyatriye gitmedim ama gitsem şizofren diyecek biliyorum. Görüntüler görüyorum, kulağıma bazen konuşan sesler geliyor. Daha anlatamayacağım neler var bilsen :D

Edit: Covid-19'u bekliyorum :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı