Psikolojik sorun için tavsiyeniz neler?

Yutkunma zorluğu diye bir hastalık var onunla bağıntılı mı bilmiyorum. Bence psikolog randevusu al. Devletten alınabiliyor.

Profesyonel yardım almayı deneyebilirsin bence.Ciddi bir sorunun varsa biz bilemeyebiliriz.

Psikoloğa gitme şansınız varsa gidin. Ben overthinking sorunu yaşıyorum ve reşit değilim, psikoloğa derdimi anlatmak isterdim ama ailem izin vermiyor biraz olaya dinsel yaklaşıyorlar, muhafazakar bir aile, çok düşünüyorsanız yazabilirsiniz. Bende yazıyorum iyi geliyor, ne düşündüğünüzü ve böyle bir şey olursa sonucunun ne olacağını, devamında sürecin nasıl ilerleyeceğini en iyi ihtimal ve en kötü ihtimali. Bu sıkıntının hayatın sonu olmayacağını vs yazabilirsin. Bence felsefi, psikolojik kitaplar okuyabilirsin, kafaya takmama sanatını okuyabilirsin.

Psikiyatriye giderseniz belki reçete ile anti depresan kullanabilirsiniz. Yan etkileri var ama derdine gerçekten çare oluyormuş, bazı arkadaşlarım kullanıyor psikolojik tedavi için. Önerebileceklerim bunlar. Ayrıca bunların yaşayınca her şey kötüye gidecek diye düşünmeyin, hayatın sonu değil. Boğulma hissi de psikolojik olabilir. Gidebiliyorsanız mutlaka psikiyatriye görünmenizi öneririm.

Bende de benzer şeyler oluyor. İbadetleri yarım olarak olan biri olarak haddim değil ama inançlı biriysen namaz kılmayı deneyebilirsin, duası kabul olur diyebileceğin yaşlı böyle nur diye tabir edilen birinden sana dua etmesini isteyebilirsin profesyonel yardımayani psikoloğa ek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…