Psikolojik sorun için tavsiyeniz neler?

3-4 gündür tuhaf bir psikolojideyim, vantilatörün karşısına geçince, çay içince, soğuk su içince psikolojik olarak boğulma hissi yaşıyorum. Ayrıca vesvese sorunum da var gerçekleşmesi muhtemel olmayan şeylerin olacağına dair şüphede bulunarak canımı sıkıyorum, iş yerinde imalathanede çalışıyorum. Oradaki kapalı alan ve gözümü ciddi yoran bir beyaz ışık var ve bu sorun yapacağım işler ile birleşince panik atağa benzer bir his yaratıyor. Sessiz sakin alanlarda bile içimde ağır bir yük hissediyorum, sürekli vesvese ve bunun gibi sorunlar yaşamımı çok etkiliyor. Ne tavsiye edersiniz? Şu an bile yarın olacakları düşünüyorum ve nefesim daralıyor gibi hissediyorum. Çok kötü bir hisse kapılıyorum tarif edilemez. Özellikle ve özellikle su içerken gelen boğulma hissi beni çok etkiliyor. Birkaç saniyelik gelen o boğulma hissi ölümden beter benim için.
Bir örnek verecek olursam pazar günü denize gideceğiz taaa pazar günü suya girebilecek miyim yine boğulma hissi yaşayacak mıyım diye zihnimi meşgul edip duruyorum. Sürekli düşünceler geliyor artık bıktım.

Sanki şeytan diyor şunu yaparken, otururken, kalkarken nefesin daralacak, kendime bunu inandırdığım için psikolojik olarak o sorunu yaşıyorum.
Profesyonel yardım almayı deneyebilirsin bence.Ciddi bir sorunun varsa biz bilemeyebiliriz.

Psikoloğa gitme şansınız varsa gidin. Ben overthinking sorunu yaşıyorum ve reşit değilim, psikoloğa derdimi anlatmak isterdim ama ailem izin vermiyor biraz olaya dinsel yaklaşıyorlar, muhafazakar bir aile, çok düşünüyorsanız yazabilirsiniz. Bende yazıyorum iyi geliyor, ne düşündüğünüzü ve böyle bir şey olursa sonucunun ne olacağını, devamında sürecin nasıl ilerleyeceğini en iyi ihtimal ve en kötü ihtimali. Bu sıkıntının hayatın sonu olmayacağını vs yazabilirsin. Bence felsefi, psikolojik kitaplar okuyabilirsin, kafaya takmama sanatını okuyabilirsin.

Psikiyatriye giderseniz belki reçete ile anti depresan kullanabilirsiniz. Yan etkileri var ama derdine gerçekten çare oluyormuş, bazı arkadaşlarım kullanıyor psikolojik tedavi için. Önerebileceklerim bunlar. 😊Ayrıca bunların yaşayınca her şey kötüye gidecek diye düşünmeyin, hayatın sonu değil. Boğulma hissi de psikolojik olabilir. Gidebiliyorsanız mutlaka psikiyatriye görünmenizi öneririm.

Bende de benzer şeyler oluyor. İbadetleri yarım olarak olan biri olarak haddim değil ama inançlı biriysen namaz kılmayı deneyebilirsin, duası kabul olur diyebileceğin yaşlı böyle nur diye tabir edilen birinden sana dua etmesini isteyebilirsin profesyonel yardımayani psikoloğa ek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı