Psikolojik sorunlar nedeniyle üniversiteyi bırakmak

dertliadam01

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. 19 yaşındayım bu yıl iü maliye kazandım bir yıl mezuna kalmıştım ancak geçen yılla neredeyse aynı sıralamayı yaparak girdim buraya. Gitmek istemiyorum. Bu sıralamayla üniversite okumak istemiyorum (163K). AÖF'e kayıt yaptım ve uzaktan devam edeceğim üniversiteye. Normalde hiçbir üniversite hedefi olmayan açık lise mezunu yoğun psikolojik sorunları olan biriydim. Bırakmamın nedenlerinden biri maddi olarak çalışmama gerek kalmayacak kadar varlıklı bir ailede doğmam. Ancak ben taa 5 yaşından beri gerek selektif mutizm gerek anksiyete gerek başka psikolojik sorunlarla hayatı yaşayamadım bile. 19 yaşında rehberimde bir tane bile arkadaşım yok. Sadece ailem var. Hayatımda elle tutulur yaptığım bir şey yok. Buraya yazıyorum çünkü içimi dökecek arkadaşım da yok. Psikolojik sorunlarımı tedavi ettikten sonra üniversiteye gidebilir miyim bilmiyorum. Ya 20 ya da 21 yaşında üniversiteye başlamak geç mi onu da bilmiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum dostlar.

selam dostum,

aşağı yukarı seninle aynı yolları aynı zamanlarda gecmis bir arkadasin olarak gor lutfen beni.

oncelikle hic bir sey icin gec degil, kaldı ki senin yasinda cogu arkadasim mezundu ve tekrar hazırlanıyordu.

arkadasın konusuna gelirsek, bence hayatta her sey akip yolunu buluyor bir sekilde. aynı donemleri yasamıstım ve sana verebilecegim en ama en onemli tavsiye kesinlikle spora baslaman.

psikolojik acidan ve sosyal acidan her sekilde seni terapi edecek. yanlız kalsan bile bir amacın ve aktiviten ve surdurdukce seni gelistirip guclendirecek bi ugrasın olacak.

bence universiteyi bırakmamalısın, hayatını duzene sokabilecek bi takvimi olacak (bazen cok sıkıcı ve ortamları cok cacik olsa da hahah)

umarım canını sıkan her seyden bir an once kurtulursun dostum.

ha bir de, hayattaki en degerli mucevherin ailen, bunu unutma lutfen :)

sevgiler.

selam dostum,

aşağı yukarı seninle aynı yolları aynı zamanlarda gecmis bir arkadasin olarak gor lutfen beni.

oncelikle hic bir sey icin gec degil, kaldı ki senin yasinda cogu arkadasim mezundu ve tekrar hazırlanıyordu.

(...)
Yazı için, üşenmeden cevap verdiğin için teşekkürler. Ama insanların adını bile bilmediği psikolojik hastalıklarla mücadele edince hayat anlamsızlaşıyor. Kendimi dağda yaşayan bir ayı gibi hissediyorum. Dünyadan o kadar izole durumdayım ki, bundan keyif almaya, kabullenmeye başladım. 7 yaşında "selektif mutizm" tanısı konuldu bana. Tanı konuldu ama hiç bir tedavi yapılmadı. Kısaca "konuşamamak" anlamına geliyor bu hastalık. Taa 20 yaşıma geleceğim hâlen tek tük cümleler haricinde yabancı insanlarla konuşamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı