Psikolojik sorunlarım var

Makaleler
49
Birkaç sorunum var. Psikolojik sorunum dengeye girdi. Doktorda: "Artık sen iyisin. Hayatını kendi çiz artık." şeklinde söylemlerde bulundu. Ama uzun yıllar veya ömür boyu ilaç kullanma olasılığım var. Baktım ki, madde madde yazacağım

1- İnsanlarla çok konuşmak: Bu beni yedi bitirdi. Bi' aralar hemen hemen hiç kimseyi aramıyordum fakat yine insanları arayıp kendi fikrimi karşımdaki kişiye onaylatmak istiyorum. Herkes bir şeyler söylüyor. Ki bu da beni kafa karışıklığına atıyor. Emin olamıyorum.

2- Kişisel yapım: "Ya hep ya hiç" kafasında yaşayan biriyim. Mükemmeliyetçi birisi değilim ama. Mizacım bazı yerlere ters. Mizaç, huy anlamına geliyor.

3- Benim fikirlerime değer veren yok: Aslında benim iyiliğimi düşünüyorlar. Ama bir ortamda herkes ortaya bir laf atıyor ancak benim dediklerim umursanmıyor. Haliyle bu konuda üzülüyorum. Sonra susuyorum. Mesela kuzenlerim içki içiyordu. Ben de kola. Kendileri başka odaya geçtiler ve kendi odam da kaldım. Abimin odasında keyif sürüyorlar ancak beni çağıran yok. Gel de gücenme... Neyse, bunlar bardakları tokuşturuyor ve ben karşıdan bakıyorum. Yine ortaya bir laf atıyorum, hiç umursamıyorlar.

4- Herkesi hep ben arıyorum: Bu durumdan da bıktım. Birini günde 2 defa arıyorum ancak açan yok. Tabii çok konuştuğum için benden bıkıyorlar. Ama benim aramamdan rahatsız olmadıklarını belirtiyorlar. Ama açan yok. İstediğin zaman arayabilirsin diyenler; artık yok. Kızın biri istediğin zaman beni ara dedi ve aradım. Cevap vermedi. WhatsApp'dan yazıyorum, hanımefendi görüldü atmaya bile tenezzül etmiyor.

Başlığı ben koymadım.

Son düzenleme:
Birkaç sorunum var. Psikolojik sorunum dengeye girdi. Doktorda: "Artık sen iyisin. Hayatını kendi çiz artık." şeklinde söylemlerde bulundu. Ama uzun yıllar veya ömür boyu ilaç kullanma olasılığım var. Baktım ki, madde madde yazacağım

1- İnsanlarla çok konuşmak: Bu beni yedi bitirdi. Bi' aralar hemen hemen hiç kimseyi aramıyordum fakat yine insanları arayıp kendi fikrimi karşımdaki kişiye onaylatmak istiyorum. Herkes bir şeyler söylüyor. Ki bu da beni kafa karışıklığına atıyor. Emin olamıyorum.

2- Kişisel yapım: "Ya hep ya hiç" kafasında yaşayan biriyim. Mükemmeliyetçi birisi değilim ama. Mizacım bazı yerlere ters. Mizaç, huy anlamına geliyor.

3- Benim fikirlerime değer veren yok: Aslında benim iyiliğimi düşünüyorlar. Ama bir ortamda herkes ortaya bir laf atıyor ancak benim dediklerim umursanmıyor. Haliyle bu konuda üzülüyorum. Sonra susuyorum. Mesela kuzenlerim içki içiyordu. Ben de kola. Kendileri başka odaya geçtiler ve kendi odam da kaldım. Abimin odasında keyif sürüyorlar ancak beni çağıran yok. Gel de gücenme... Neyse, bunlar bardakları tokuşturuyor ve ben karşıdan bakıyorum. Yine ortaya bir laf atıyorum, hiç umursamıyorlar.

4- Herkesi hep ben arıyorum: Bu durumdan da bıktım. Birini günde 2 defa arıyorum ancak açan yok. Tabii çok konuştuğum için benden bıkıyorlar. Ama benim aramamdan rahatsız olmadıklarını belirtiyorlar. Ama açan yok. İstediğin zaman arayabilirsin diyenler; artık yok. Kızın biri istediğin zaman beni ara dedi ve aradım. Cevap vermedi. WhatsApp'dan yazıyorum, hanımefendi görüldü atmaya bile tenezzül etmiyor.

Başlığı ben koymadım.

Aynısını yaşıyorum geçer umarım seninki alıştım ben artık delirtmiyor o kadar.

Birkaç sorunum var. Psikolojik sorunum dengeye girdi. Doktorda: "artık sen iyisin. Hayatını kendi çiz artık." şeklinde söylemlerde bulundu. Ama uzun yıllar veya ömür boyu ilaç kullanma olasılığım var. Baktım ki, madde madde yazacağım

1- insanlarla çok konuşmak: bu beni yedi bitirdi. Bi' aralar hemen hemen hiç kimseyi aramıyordum fakat yine insanları arayıp kendi fikrimi karşımdaki kişiye onaylatmak istiyorum. Herkes bir şeyler söylüyor. Ki bu da beni kafa karışıklığına atıyor. Emin olamıyorum.

2- kişisel yapım: "ya hep ya hiç" kafasında yaşayan biriyim. Mükemmeliyetçi birisi değilim ama. Mizacım bazı yerlere ters. mizaç, huy anlamına geliyor.

3- benim fikirlerime değer veren yok: aslında benim iyiliğimi düşünüyorlar. Ama bir ortamda herkes ortaya bir laf atıyor ancak benim dediklerim umursanmıyor. Haliyle bu konuda üzülüyorum. Sonra susuyorum. Mesela kuzenlerim içki içiyordu. Ben de kola. Kendileri başka odaya geçtiler ve kendi odam da kaldım. Abimin odasında keyif sürüyorlar ancak beni çağıran yok. Gel de gücenme... Neyse, bunlar bardakları tokuşturuyor ve ben karşıdan bakıyorum. Yine ortaya bir laf atıyorum, hiç umursamıyorlar.

4- herkesi hep ben arıyorum: bu durumdan da bıktım. Birini günde 2 defa arıyorum ancak açan yok. Tabii çok konuştuğum için benden bıkıyorlar. Ama benim aramamdan rahatsız olmadıklarını belirtiyorlar. Ama açan yok. İstediğin zaman arayabilirsin diyenler; artık yok. Kızın biri istediğin zaman beni ara dedi ve aradım. Cevap vermedi. WhatsApp'dan yazıyorum, hanımefendi görüldü atmaya bile tenezzül etmiyor.

başlığı ben koymadım.

Cevap verecek olgunluğa oulaştığımdan emin değilim fakat, insanlar bazen tahammülsüz olabiliyor. Hele bu günlerde cidden herkes gergin. Doktorunun yaptığı yanlış bir şey olabilir. Sana görüldü atan insanlarla konuşma bana kalırsa. Galiba çok konuştuğunu düşünüyorlar ki bana kalsa senin gibi konuşkan bir arkadaşım olsaydı bayağı konuşurduk. Kişiden kişiye değişir tabii. Bence görüldü atanları çok umursama. Maddi durumun elverirse de yeni bir doktora gidip olanları anlat. Böyle psikolojik meseleleri forumlarda araman yanlış bilgiye erişmene sebep olabilir.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. İnsanlar böyledir, kazık atarlar ya da satarlar. Bunlarla arkadaşlığını kesmelisin. Bir söz vardır:
"Güvenme karaktersizin vefasına, bugün över yarın söver."

Hocam şunu unutmayın: Size ihtiyacı olmayan insana sizde ihtiyaç duymayın. Sizi aramayan, umursamayan insanları kesinlikle sizde umursamayın. Aksi takdirde kalbiniz kırılır ve kullanılırsınız. Yeni arkadaşlar edinin. Sonuçta yeni insanlar sizin böyle problemleriniz veya böyle düşence de olduğunu bilmiyor. Çok konuşmamayı öğrenmeniz lazım. Az konuşup çok dinlemek daha mantıklıdır. Her şeyi anlatmayın. Anlatmamayı öğrenin. Kişisel gelişim kitapları ve videoları ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Sizin için bu dünyadaki en değerli şeyi biliyorum. Kendiniz.

@The Tribal Chief senin mi psikolojik sorunların var. :)
Hadi oradan be, derdini bu kadar iyi anlatabilen başka birini daha görmedim. Benlik algını güçlendirmeni öneririm. Çevrende ki insanlar seni elbet görürler. Ama şerefsiz olduklarında yokmuşsun, önemsiz biriymişsin gibi hissetiririrler. Hadi yürü bakayım. Boş ver onları. Hayatına odaklan yeter.

Bu arada asosyallaştikçe daha konuşkan oluyorsun. Biraz yavaş ve sakin konuşabilirsin.

2. okumam sorun sende değil dostum. Çevrendeki insanlar seni önemsiz hissettirtiyor gibi duruyor. İnsanları umursama ve bunu onlara da belli etmeni öneririm.

Evet dostum umursanmıyorsun. Seni umursamayan, seni sadece arkadaş olarak gören insanları hayatından çıkar. Sana değer verenler ile zaman geçir. Çok konuşmaktansa az ve öz konuşun. Gerekmiyorsa da konuşmayın, gizemli sessiz biri olun. Her boka gülmeyin, biri boş bir espri yaptığında mal gibi gülmeyin. Ciddi olun biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı