ahlatliinsan
Hectopat
- Makaleler
- 1
Aslında bir yöntemi var ama biraz paraya mal olabilir. Öncelikle e-Nabız'ında bu ilaçlar veya psikiyatrik tedavi girişi görülüyor mu? İkincisi hangi ilde yaşıyorsun? (Özel değilse tabii)
Bugün çıkan bir habere göre kabin görevlisi mülakatında birini 7 sene önce gittiği bir psikiyatrik tedaviden dolayı elemişler. Bu tip durumlar maalesef sıkıntılı. İstanbul’daysan eğer havacılık yetkisi bulunan bir hastaneye gidip Class-1 sağlık sertifikası alarak bir pilot olup olamayacağını görebilirsin. Ama bu sertifika 7000₺’ye yakın bir ücreti var baştan uyarayım. Sen almak istersen ben senin konumuna göre hastane önerebilirim.Psikiyatrik tedavi gözüküyor ama normal poliklinik muayenesi olarak girilmiş ama ilaçlar hepsi tam olarak gözüküyor. Ve İstanbul'da yaşıyorum.
Hocam psikiyatride tedavi olduysanız ve size tanı konulduysa işiniz çok zor zaten polislik bekçilikte bile sorun çıkarıyor bunlar.Psikiyatrik tedavi gözüküyor ama normal poliklinik muayenesi olarak girilmiş ama ilaçlar hepsi tam olarak gözüküyor. Ve İstanbul'da yaşıyorum.
Anladım teşekkür ederim. Sanırım pilotluğu gözden çıkarmalıyım. O kadar okul okuduktan sonra iş bulamamak kötü olur açıkçası.Bugün çıkan bir habere göre kabin görevlisi mülakatında birini 7 sene önce gittiği bir psikiyatrik tedaviden dolayı elemişler. Bu tip durumlar maalesef sıkıntılı. İstanbul’daysan eğer havacılık yetkisi bulunan bir hastaneye gidip Class-1 sağlık sertifikası alarak bir pilot olup olamayacağını görebilirsin. Ama bu sertifika 7000₺’ye yakın bir ücreti var baştan uyarayım. Sen almak istersen ben senin konumuna göre hastane önerebilirim.
Şahsi görüşümü sorarsan -ki son karar ve doğru karar senin tercihindir sakın unutma, bence üniversitede öncelikle yapmayı seveceğin bir mesleği okuman ve kendini önce garantiye alman olacaktır. Sonrasında pilotaj eğitimine başlaman daha doğru olacaktır. Bak bir pandemide bile havacılık sektörü nasıl sallandı gördük. Önce kendini garantiye almalısın bence.
Yani üzücü biliyorum ama o kadar emek ve para harcadıktan sonra Class-1 sağlık sertifikası alacak kadar sağlıklı kabul edilsen de atıyorum THY, Pegasus gibi firmalar kendileri de bu kararı alabilir. Hiçbir psikiyatrik tedaviyi kabul etmiyorum derse önün yine kapanabilir.Anladım teşekkür ederim. Sanırım pilotluğu gözden çıkarmalıyım. O kadar okul okuduktan sonra iş bulamamak kötü olur açıkçası.
Teşekkürler iyiyim biraz yoğunluk koşturmaca takılıyorum öyle. Sen nasılsın neler yapıyorsun? Est. niye rahatsız edesin@painkiller hocam nasılsınız iyisinizdir umarım nasıl gidiyorSizi de son zamanlarda biraz fazla rahatsız ediyorum hakkınızı helal edin.
Vay, çok güzel bir deneyim ve hatıra olmuş ciddenO fotoğrafı çıkarttırıp çerçevelettirdim.
Annenin kullandığı bir ilacı senin üzerinden giriş yaparak mı yazdı? Eğer doğru anladıysam o doktorla görüş ve "bu ilacı .... hanımın .... korkularının tedavisinde kullanması için yazılmıştır." gibisinden bir evrak almayı isteyebilirsin. Durumunu anlat neden önemli olduğunu özellikle.anneme benim reçetemden reçetesiz satılmayan bir sakinleştirici yazmıştı.
O zaman iyi gibi. Yani psikiyatri doktoru değilim ama tanı yoksa atıyorum "üniversiteye hazırlanırken stresliydim" vs. vs. gibi bir kılıf bile uydurulabilir bence. Bunu da görüş o doktorunla bence.Ama olduğum tüm muayeneler normal poliklinik muayenesi olarak girilmiş. Yani herhangi bir şekilde tanı konulmamış.
Pilotluk eğitimi ve pilotluk için mi soruyorsun? Daha oraya gelmedin ki ama ne desem boş olur şu anSizin bana pilotluk için verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır?
Ben de iyiyim koşuşturmaya devam. Dersler işler güçler derken zaman akıp gidiyor. Malum bu üzücü olaylardan kaynaklı da biraz okul geç açıldıTeşekkürler iyiyim biraz yoğunluk koşturmaca takılıyorum öyle. Sen nasılsın neler yapıyorsun? Est. niye rahatsız edesin
Evet doğru anladınız. Aslında psikiyatri doktoruma sorduğum zaman bu tedavilerin 5 sene içerisinde sistemden düşeceğini söyledi. Ama ona havacılıkta öncesi sıkıntı olabiliyormuş, görebiliyorlarmış diye söylediğim zaman “Orasını bilemem” tarzı bir şey söyledi. Annemin kullandığı ilaç ise MR’dan korkan insanlara bile tek seferliğine veriliyormuş yani ağır bir ilaç değilmiş ama işte havacılık için korku konusu çok kritik olduğu için (en azından benim fikrimce öyle) sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.Annenin kullandığı bir ilacı senin üzerinden giriş yaparak mı yazdı? Eğer doğru anladıysam o doktorla görüş ve "bu ilacı .... hanımın .... korkularının tedavisinde kullanması için yazılmıştır." gibisinden bir evrak almayı isteyebilirsin. Durumunu anlat neden önemli olduğunu özellikle.
Yani zaten ben vertigo geçirdim, biraz aile baskısı yüklendi, ben pilotluğu o zaman da çok istiyordum ve bundan kaynaklı stres yaptım biraz da. Tüm bunlar yüklenince hafif depresyon ve anksiyete geçirdim. Ve tabi panik atak da vardı ama psikoloğumla görüştüm ve bunun bir zihinsel bir aldatmaca olduğunu, görmemezlikten gelmem gerektiğimi söyledi ve bir sonraki psikiyatri randevusuna kalmadan panik atağı yenmeye başladım.O zaman iyi gibi. Yani psikiyatri doktoru değilim ama tanı yoksa atıyorum "üniversiteye hazırlanırken stresliydim" vs. vs. gibi bir kılıf bile uydurulabilir bence. Bunu da görüş o doktorunla bence.
Zaten ders konusunda herhangi bir kafama takılan sıkıntı yok. Ben ortaokul 7. sınıfta okul birincisiydim ve 99.3 ortalamam vardı. Ve liseye gelene kadar 97’nin altında ortalamam olmadıPilotluk eğitimi ve pilotluk için mi soruyorsun? Daha oraya gelmedin ki ama ne desem boş olur şu anÖncelikli verebileceğim tek tavsiye "göm kafanı derse çalış" olur
Yani zaten şöyle bir durum var. Pilotluk eğitimi tam olarak ne kadar bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 50-60 ile 100 bin Euro’lar arası değişiyor. Bizim Türkiye şartlarında o parayı verme gibi bir imkanımız yok. Çok zorunda kalırsak evi satarız ama zaten ailem ufak sağlık problemlerinden kaynaklı işsiz kalma ihtimali olduğu için pilot olmama karşı gibi, bu yüzden onlara pilotluk için asla evi satmaya ikna edemem. Ha şöyle 150-200 bin TL’lere kadar verebiliriz. Ama işte bu paralar burssuz okumak için yetmez. O yüzden benim burslu okumam lazım. Bir de güzel bir bölüm okuduktan sonra TAFA’ya başvurma olayı nasıl işliyor?Şahsi görüşüm zaten güzel bir bölüm okuyup sonrasında uçuş eğitimi alman yönünde olur. Önce kendini sağlama al. Dünya hali, bak kimse pandemiyi tahmin bile etmiyordu. Eğer ben ve ailem o ücretleri karşılayamayız dersen iki yol kalıyor geriye. Ya üniversitede örneğin Anadolu Üniversitesi Pilotaj bölümü gibi bir bölümü kazanacaksın (ücretlendirmesi var mı bilmiyorum araştır mutlaka) ya da güzel bir üniversite ve bölümden mezun olduktan sonra TAFA'ya başvurup yükleneceksin.
O ne saçma cevapmış, kim bilecek ben mi bileceğim…“Orasını bilemem” tarzı bir şey söyledi.
Bunların hiçbirinin kaydı var mı? Ayrıca vertigo devam ediyorsa sıkıntı. Çünkü uçak içinde mekan algını yitirebilirsin.Yani zaten ben vertigo geçirdim
O çok riskli bir durum evet yani dönüşü kötü olursa eldekinden de olursun bu sefer.Çok zorunda kalırsak evi satarız ama zaten ailem ufak sağlık problemlerinden kaynaklı işsiz kalma ihtimali olduğu için pilot olmama karşı gibi, bu yüzden onlara pilotluk için asla evi satmaya ikna edemem
O paraya yok maalesef. Döviz kuru olmasa belki yurtdışı ama artık o da yok.Ha şöyle 150-200 bin TL’lere kadar verebiliriz.
THY’nin uçuş okulu burası. Ara sıra ilan açar ve pilot lisansı olmayan üniversite mezunlarını mülakata alır. Biraz zahmetli bir iştir. Ama başarılı olursan THY’de çalışmaya başlayana kadar ücretsiz eğitim alıp filoya katılırsın. Ama eğitimde elenirsen sınavlardan veya uçuştan başarısız olursan aldığın eğitim kadar kısmını sana ödetirler.Bir de güzel bir bölüm okuduktan sonra TAFA’ya başvurma olayı nasıl işliyor?
Vertigo kaydı üç kere var e-nabız’da. Atlatalı 1 yılı geçti 2’ye girecek neredeyse yanlış hatırlamıyorsam. Şu an hiç bir belirti yok. Zaten çok ağır bir vertigo da geçirmedim..Bunların hiçbirinin kaydı var mı? Ayrıca vertigo devam ediyorsa sıkıntı. Çünkü uçak içinde mekan algını yitirebilirsin.
İyiymiş ama hem üniversite mezunu olmak gibi bir şartı varmış ve arada bir olması da kötüymüş biraz şans meselesi gibi, denk gelmesi lazım.THY’nin uçuş okulu burası. Ara sıra ilan açar ve pilot lisansı olmayan üniversite mezunlarını mülakata alır. Biraz zahmetli bir iştir. Ama başarılı olursan THY’de çalışmaya başlayana kadar ücretsiz eğitim alıp filoya katılırsın. Ama eğitimde elenirsen sınavlardan veya uçuştan başarısız olursan aldığın eğitim kadar kısmını sana ödetirler.