PSU 12v kanalını en çok ekran kartı mı kullanıyor?

• Konuyu başlatan Yevgo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 800

Yevgo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde hazır sistemimde takılı bu PSU'dan var.
Sormak istediğim soru şu;
PSU'larda 12v kanalındaki yazan watt değerini en çok kullanan ekran kartı mı yoksa ekran kartı kadar çok kullanan başka donanımlar da oraya bağlı mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20230102_184511.jpg
    IMG_20230102_184511.jpg
    57,9 KB · Görüntüleme: 61
Duruma gore degisir, islemci de olabilir. Ama islemci ve ekran kartindan daha fazla kullanan bir bilesen yok.

Sistemin çoğu yükünü işlemci ve ekran kartı çekiyor zaten.

Masaüstünde boşta iken işlemci tüketimi ekran kartı tüketiminden genelde daha fazladır.

Oyuna girdiğin zaman ekran kartının güç tüketimi, işlemcinin güç tüketiminin 3-4 katına bile çıkabilir.

Yaptığın işe bağlı yani.

Anlık güç tüketimi değerlerinj AMD GPU kullanıyorsan Ctrl + Shift + O ile açılan OSD menüsünden görüntülebilirsin.

Hwmonitor gibi programlar da kullanabilirsin.

@Artyom Alekseyevich @Sir Benjamin hocalarım bahsettiğim psuyu i5 9600kf ve gtx 970 ile kullanmaktayım ekran kartı artık emektar oldu :) onu değiştirmeyi düşünüyorum fazla bütçem yok bu yüzden ikinci el olarak rx6600 veya rx6600xt ye yönelmeyi düşünüyorum. Aslında en başta 5700xt almayı planlıyordum ama buradan birkaç kişi elimdeki psunun yeterli olmayacağını söyleyince bu kartlara yöneldim. Sizce bahsettiğim kartlara uygun olur mu?
(Kart önerilerinize de açığım)

Benim 6600 XT ile gordugum maksimum guc tuketimi 125W, aslinda yetmeli yani. Ama kanalin 1/3'unu zorlamis olacaksiniz.

Benim 6600 XT ile gordugum maksimum guc tuketimi 125W, aslinda yetmeli yani. Ama kanalin 1/3'unu zorlamis olacaksiniz.

Mantıken baktığım zaman 125W yazmışsınız bol bol koyalım 150W desek işlemcide normalde 95W çekiyor ama 150 de ona desek 72W boşta kalmıyor mu? Yanlışım varsa düzeltin

Şunu da belirtmek istiyorum psu hesaplama sitelerinde şu anki kartlı sistemim ile 6600xt alıp takacağım sistem arasında sadece 10w civarı oynuyor yük altındaki hali. Ama o siteler ne kadar doğrudur bilemem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı