PSU 24 pin 10 pin yapma kabloları

ertmee

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar. Benim maalesef Lenovo toplama PC'den anakartım var. Yeni PSU almam gerekti ekran kartı aldığım için. Anakartım 10pin girişli. Aldığım PSU'da ise 10pin giriş yok. 24pin 10pin yapan kablolardan alsam sıkıntı çıkar mı işimi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Standart PC kasalarındaki 24pin girişlerde 12v 5v ve şase hattı tek bir noktadan değilde bir kaç farklı noktadan anakarta bağlanır. Sebebi ise tek kablo anakartın güç ihtiyacına yetmeyebilir diye garanti amacıyla yapılır. Aslında o siyah kabloların(şase) hepsi aynı hatta bağlıdır veya sarı (12v) kabloları. 24pin bağlantıda atıyorum 10 şase kablosu var ise 10pine dönüştüğünde 2 şase kablosu oluyordur. Anakartınız gayet rahat çalışır bir sıkıntı olmaz. Zaten anakartınıza 10pin güç kablosu yetmeseydi öyle yapmazlardı.
Standart PC kasalarındaki 24pin girişlerde 12v 5v ve şase hattı tek bir noktadan değilde bir kaç farklı noktadan anakarta bağlanır. Sebebi ise tek kablo anakartın güç ihtiyacına yetmeyebilir diye garanti amacıyla yapılır. Aslında o siyah kabloların(şase) hepsi aynı hatta bağlıdır veya sarı (12v) kabloları. 24pin bağlantıda atıyorum 10 şase kablosu var ise 10pine dönüştüğünde 2 şase kablosu oluyordur. Anakartınız gayet rahat çalışır bir sıkıntı olmaz. Zaten anakartınıza 10pin güç kablosu yetmeseydi öyle yapmazlardı.

Çözüm
Merhabalar. Benim maalesef Lenovo toplama PC'den anakartım var. Yeni PSU almam gerekti ekran kartı aldığım için. Anakartım 10pin girişli. Aldığım PSU'da ise 10pin giriş yok. 24pin 10pin yapan kablolardan alsam sıkıntı çıkar mı işimi görür mü?
Arkadaşlar dediğim kablolardan aldım. Fakat PSU'nun anakarta güç vermesi için yeşil ve siyah kabloların olduğu yerlere bir ataç ya da kablo eklemeniz gerekicek(kısa devre yapıcagız yani) Böylelikle psu sürekli ankarta güç verivektir. Fakat bilgisayarınızı kapatsanız bile :). O yüzden PC'yi kapattıktan sonra PSU'nun tuşundan güç akışını kesmeniz gerekicek. Ama değer.

Arkadaşlar dediğim kablolardan aldım. Fakat PSU'nun anakarta güç vermesi için yeşil ve siyah kabloların olduğu yerlere bir ataç ya da kablo eklemeniz gerekicek(kısa devre yapıcagız yani) Böylelikle psu sürekli ankarta güç verivektir. Fakat bilgisayarınızı kapatsanız bile :). O yüzden PC'yi kapattıktan sonra PSU'nun tuşundan güç akışını kesmeniz gerekicek. Ama değer.

Merhaba, bu işlemi nasıl uyguladınız sizden ricam kablonun fotosunu çekip atabilir misiniz? Ben de kasa ve PSU değişikliği yaptım. MSI B090 anakartımda 10 pin girişi var. Kablo siparişi geçerken konuya denk geldim. Büyük ihtimalle kabloyu sizin yazdığınız gibi ayarlamam gerekecek ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Kablonun bir fotoğrafını atabilirsiniz son halini yani. Şimdiden teşekkür ederim. 😊

Ben sorunu kablolama yerlerini değiştirerek hallettim. PSU 24 pin ve anakartimin 10 pin PSU kablolama şekline bakarak 10 pin kabloyu kendim yaptım. Yani başlık aldım gerisini hallettim. Sorunsuz ve sıkıntısız kullanıyorum.

İnternetten 24 to 10 pin kablo alıp yeşil ve siyah kabloları tel ile birleştirip anakarta güç verebilirsiniz. Ama güç hep gider o yüzden PC'yi kapattığınız zaman PSU'nun gücünü de kesmeniz gerekiyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı