PSU A Nedir ? 12V1 12V2 12V3 12V4 Nedir ?

• Konuyu başlatan Hiko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 6.049

Hiko

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim güç kaynağımda 32A yazıyor ama Birden fazla 12V yazan yer var (12V1, 12V2, 12V3, 12V4). Her birinin altında 32A yazıyor. CX750'de ise sadece bir 12V kanalı var ve 62A. Benim sorularım ise, bunun nedeni nedir ? PSU'm güç vermede sorun yaratır mı ? PSU'daki A nedir ? Umarım soruyu anlatabilmişimdir. :)

Merhaba Arkadaşlar, konuyu hortlattığım için özür dilerim. Aklıma bir iki soru daha takıldı. Bu konuyla ilgili olduğu için yeni konu açmak istemedim. Tek 12V ile dört 12V kanalının farkı nedir ? Güç kaynağımda dört tane 12V kanalı var. Her birinin altında 32A yazıyor. Yani benim güç kaynağım 4 x 32 = 128A mı veriyor ve 12V kanalından 750W verebilir mi ?

9CHJFSa.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
4 kanal olarak 32A verdiğini gösteriyor. 12V kanalından 744 watt verebilir. Genelde güç kaynaklarında single rail yani tek kanal olması tercih edilir. Çünkü bir çok bileşen gücünü 12V kanalından alıyor. Sli yapacaksanız sıkıntı çıkarabilecek bir psu diyebilirim.
Fakat sli dışında normal kullanımda hiç bir sıkıntı çıkarmayacak kaliteli bir psu. Silver olması yeterli bunun için. :D

Hocam bilgi için teşekkürler. Keşke daha önce de bilseydim. Belki 400R almayı tercih ederdim. CX750 12V kanalından 62A verebiliyor. :) :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı