PSU arızası nasıl anlaşılır?

mowe1131

Centipat
Arkadaşlar bundan 1 yıl önce İtopya'dan hazır sistem aldım. İlk 4 5 aya kadar bir sıkıntı yoktu fakat son 5 6 aydır bilgisayarım oyunlarda kendi kendine reset atıyor. Kimi zaman oyuna girerken kimi oyun oynadıktan 1 saat sonra reset atıyor. Kasanın içini temizledim, termal macunu yeniledim, format attım fakat sorun düzelmedi. Biraz araştırdım PSU'nun arızalı olabileceğini öğrendim. Fakat emin değilim. Deneyebileceğim başka PSU yok. Acaba PSU'nun sorunlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Ekran kartım ve işlemcim sağlamdır değil mi korkuyorum çünkü fur markt testinde her test iyi ama Vulkan testinde aynı sorunu yaşıyorum
İşlemici: i3 12100F
Ekran kartı: Arc A750 8 GB
RAM: Kingston Fury Beast 2X8.
Anakart: Gigabyte H610M h V2
PSU: Game Booster 550W 80.

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT ile test yapın, test sırasında PC restart atar ya da kapanırsa PSU sorunludur.

İşlemci 90 derece gördü test kapandı PC de resetlenme gibi bir duruma rastlanmadı yanıtlarınızı bekliyorum.

Not i3 12100F stok fan 4 aylık macun.

dostum işlemci oyunlarda 80 i geçmiyor

Ne olur yardımcı olun sorunumu çözeyim arklarla CS gireceğiz giremiyorum bile bilen biri yardımcı olursa teşekkür ederim.

Dostum işlemci oyunlarda 80'i geçmiyor.

Ne olur yardımcı olun sorunumu çözeyim arklarla CS gireceğiz giremiyorum bile bilen biri yardımcı olursa teşekkür ederim.

Testi kaç dakika yaptın hocam.

3 5 dk hocam lütfen bir bilgin varsa sorunumu çözelim

90 olunca hemen test kapandı ayarlıydı max 90 dereceye

Yani ayarlarda herhangi bir bileşen 90 dereceye ulaşırsa test oto kapanıcaktı işlemci 90 oldu ve test kapandı hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…