Merhaba, arkadaşımın bilgisayarını normal kullanıp kapattığı gecenin ertesi günü tekrar açmaya çalıştığında fanlar dönüyor, kasa fanlarının ışıkları yanıyor, fakat görüntü ve klavye mouse gelmiyordu. RAM'den şüphelendik, RAM'i değiştirmesini söyledim. Yine aynı sorun devam etti. Sonra dikkat ettim ki anakartta CPU ışığı yanıyor. Araştırdım CPU veya anakart arızalıdır dediler. Garanti olsun diye CPU ve anakartı sıfır aldık taktık. Yine görüntü yok, yine klavye mouse yok ve yine CPU ışığı yanıyor. Tek değiştirmediğimiz PSU ve ekran kartı kaldı. Yeni işlemcide dahili GPU olmadığı için ekran kartını test edemiyoruz ama 5 ay önce PSU arızası için götürdüğü bilgisayarcı PSU'yu değiştirdikten sonra platoon marka 500 liralık PSU için 5000 lira para almış. Şimdi ise meşhur platoon marka güç kaynağı çok gözüme batıyor. Bir güç kaynağı arızası bu şekilde görüntü gelmeme, klavye mouse gelmeme ve anakartta işlemci yani CPU ışığı (birkaç kez kapatıp açarsak DRAM yanıyor CPU sönüyor garip şekilde) yanması sorununa neden olur mu? PSU arızalı olmasa bile zaten değiştireceğiz platoon markasıyla yola devam etmesine izin veremem ama sorunumuz bu olabilir mi? Sizlerin de fikirlerini almak istiyorum 2 haftadır bununla uğraşıyoruz bilgisayarcılar para koparmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Üzerindeki parçalar:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: MSI A520M-A Pro.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050.
Güç kaynağı: Platoon 9263 500W.