PSU "cızz" sesi

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Prime X570 -P 4400MHZ PCI-E 4.0 ATX Anakart

Sapphire Pulse AMD 6700XT (PCI-E 4.0) GDDR6 Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 3600X 3.8/4.4GHz AM4 İşlemci

XPG Gammix D30 16GB (8x2) 3200MHZ CL16 Ram

Corsair MP510 960GB (3500 Read - 3000 Write) SSD

Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME M.2 SSD

Xigmatek Venom X 650W +80 Bronze Kasa

AOC 24G2U 144HZ IPS 1MS (MPRT) Monitör
PSU'm cızz etti ve bilgisayar kapandı. Ben de bir daha açmadım fakat neden olmuş olabilir?
Bir yanık vs. gibi bir şey de yok.
Yoksa basit bir kablo temassızlığı mı tam çözemedim. Yardımınız bekliyorum dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'm cızz etti ve bilgisayar kapandı. Ben de bir daha açmadım fakat neden olmuş olabilir?
Bir yanık vs. gibi bir şey de yok.
Yoksa basit bir kablo temassızlığı mı tam çözemedim. Yardımınız bekliyorum dostlar.

Geçmiş olsun. Bir parça elinizde kalmış olabilir.

Geçmiş olsun. Bir parça elinizde kalmış olabilir.
Hiçbir parçadan yanık gibi bir koku almadım. Ekran kartını, işlemci pinlerini detaylı inceledim birşey yoktu. Anakart yada Atx kablolarından birine zarar gelmiş olabilir mi?
Sigorta atmış olabilir.
Tekrar açabilir miyim?
Sisteminiz nedir?
PSU marka model?

Coil Whine olabilir.
PSU X-Power 650W +80 PSU güvenilir açıkcası. Xigmatek tüm kasalar da kullanıyor.
Sisteminiz nedir?
PSU marka model?

Coil Whine olabilir.
Coil Whine oyunda çok ufak da olsa 5700XT Pulse kartım da oluyor zaten. Benzer bir sesdi bu arada.

Hiçbir parçadan yanık gibi bir koku almadım. Ekran kartını, işlemci pinlerini detaylı inceledim bir şey yoktu. Anakart ya da ATX kablolarından birine zarar gelmiş olabilir mi?
Tekrar açabilir miyim?

PSU X-Power 650W +80 PSU güvenilir açıkcası. Xigmatek tüm kasalar da kullanıyor.

Coil Whine oyunda çok ufak da olsa 5700XT Pulse kartım da oluyor zaten. Benzer bir sesdi bu arada.

Sistem tekrar çalışıyor mu? O sigorta evin sigortasına benzemez, sökülüp yerine yenisi takılmalı veya aynı iletim değerlerine sahip(mesela bir bakır kablo maksimum 10A güç iletebiliyor ve sizinde 10A'lik sigortanız attıysa üstüne lehimleyip) basitce tamir edebilirsiniz.

Tekrar açtım ve sistem açıldı. Yardımlar için teşekkürler dostlar temassızlık alakalı olduğunu düşünüyorum. Fakat yine bir sıkıntı varmı diye sormak isterim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı