PSU coil whine sorun çıkarır mı?

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
PSU'da büyük ihtimalle coil whine var. Şöyle anlatayım: Masaüstünde hiçbir şey yapmazsan kulağını PSU'nun olduğu yere götürdüğün zaman ufak bir cızırtı geliyor ama performansta hiç kayıp yok. Oyunun menüsünde ses bir tık daha artıyor. Yine performansta bir kayıp yok. Donma kasma vs. Tam oyuna girdiğimde ise ses artıyor ama Alt Tab yapıp oyunu masaüstüne alınca ses azalıyor. Tekrar oyuna geçince ses artıyor. Sadece ses geliyor, hiçbir şekilde donma, kasma, ani kapanma yok. İleride sorun yaşatır mı? Ben coil whine olduğunu düşünüyorum, daha tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil whinenın olayı sadece sestir, performansla alakası yok.

PSU'da büyük ihtimalle coil whine var. Şöyle anlatayım: Masaüstünde hiçbir şey yapmazsan kulağını PSU'nun olduğu yere götürdüğün zaman ufak bir cızırtı geliyor ama performansta hiç kayıp yok. Oyunun menüsünde ses bir tık daha artıyor. Yine performansta bir kayıp yok. Donma kasma vs. Tam oyuna girdiğimde ise ses artıyor ama Alt Tab yapıp oyunu masaüstüne alınca ses azalıyor. Tekrar oyuna geçince ses artıyor. Sadece ses geliyor, hiçbir şekilde donma, kasma, ani kapanma yok. İleride sorun yaşatır mı? Ben coil whine olduğunu düşünüyorum, daha tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim, teşekkürler.
Performansa etkisi olmaz ama teoride titreşimin şiddetine göre uzun vadede zarar verebilir. %100 sorun yaratmaz diyemeyiz.

Coil whinenın olayı sadece sestir, performansla alakası yok.

Hocam şu anda ise neredeyse çok az ses var ben AMD Ryzen 5 3600 kullanıyorum ve CPB kapatınca bu ses azaldı neredeyse hiç yok gibi normal mi sizce.

Hocam şu anda ise neredeyse çok az ses var ben AMD Ryzen 5 3600 kullanıyorum ve CPB kapatınca bu ses azaldı neredeyse hiç yok gibi normal mi sizce?

Bir donanımın çektiği güç, elektrik ne kadar artarsa coil whine da o kadar artar. Coil whine bobinlerin elektromanyetik dalgalardan tetiklenmesi ile olan bir ses, FPS sınırlandırma ayarları da coil whine sesini azaltır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı