PSU CPU girişi yandı

Gustave Le Boon

Hectopat
PSU'nun 4'lü girişi yandı. Oyun oynarken koku geldiğini farkettim. Sonra bilgisayarı kapattım.2-3 dakika sonra yeniden açtım. Bilgisayar çalıştı ama içime sinmedi bu olay kapattım tekrar. Bilgisayarın içini açtığımda sadece bu girişin yandığını gördüm. Hatta çıkaramadım o kabloyu ve sökmek zorunda kaldım. İçi hep yanıktı. Bu parçanın leğim ile tamiri mümkün müdür ? Anakartın hâlâ çalışması şaşırtıcı değil mi ?

Dosya Ekleri

• 2E7324BE-84AA-4180-B9E3-D76F81418B4C.jpeg
    152 KB · Görüntüleme: 109
Çalışması normal, soketi takarsanız büyük ihtimalle çalışır, benim de evimde priz yanmıştı (lanet olasıca, televizyonum bozuldu onun yüzünden) ve elektriğe bağladığınız anda takılı olduğu cihazlara elektrik veriyordu ama yanıyordu da o sırada

Tamir olur merak etmeyin. Fakat neyden kaynaklandığını öğrenmek durumundasınız.
Giriş soketi sıfır bulamasanız bile PC parçaları tamir edenlerde eski anakartlar olur onlardan alır takarlar.

Benzeri bir şey başıma geldi. Ya anakart ya da PSU kısa devre yapıyor. Hiç uğraşmayın garantiye yollayın. Sistem çalışır da yüke girdiği zaman orası daha da eriyecek, kokacak sistem birden kendini kapatacak

Oyunlar işlemcinin en çok zorlandığı amper çektiği durumlar buna ucuz psu'ların ucuz pin tercihleri eklenince böyle olabiliyor.
Bu olay genelde anakarta psu pininin tam kavramadığı durumlarda yaşanıyor. İğreti temas nedeniyle kaçırma ve ısınma. Akabinde eriyen plastiğin birbirine yapışması, lehimlerin yumuşaması vs...
Karta başka düzgün pin montajlandıktan sonra psu 4 pin işlemci soketinize el atmayı unutmayın.

Orası eridi zaten ben de komple söktüm giriş yerini.
Yanlış anlamadıysam anakart üzerindeki bu parça çıkmış. İşi bilen birine lehimletebilirsin. Belki anakartın başka yerlerine de zarar gelmiş olabilir ama.

Eki Görüntüle 493533
Evet bu parçayı ben söktüm mecburen. Ancak hiç demir falan kalmadı altında kazıdım oraları. Leğim yine mümkün mü?
BIOS kısmında Voltaj ayarları vardı ama tam hatırlayamıyorum ne ile ilgili olduğunu. 3 değer vardı ilk ikisi normal ancak üçüncüsü kırmızı yanıyordu. Bu durumla alakası var mıdır?

Orası eridi zaten ben de komple söktüm giriş yerini.

Evet bu parçayı ben söktüm mecburen. Ancak hiç demir falan kalmadı altında kazıdım oraları. Leğim yine mümkün mü?
Daha fazla tahrip etmeyin, alttan lehimi eritmeden çıkarmaya zorlayarak hata ettiniz, daha da deforme etmeden ustaya götürmelisiniz kartı ve poweri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…