PSU değişiklinde ne gibi sıkıntılar yaşanabilir?

ismailek

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyalleşmeler dostlar. Halihazırda 550W 80+ (sanırım +80 Bronze) PSU kullanıyorum. Kasamı değiştirmeyi düşünüyorum. 750W 80+bronz olan bir modele geçeceğim. Gerek anakart gerek ekran kartım için bir sıkıntı yaşar mıyım? (hem montaj açısından hem de fiziksel olarak sonucta güç farkı var.) Şimdiden teşekkürler.
Anakart: Gigabyte B450 MS2h.
GPU: Sapphire RX5500 XT.
CPU: AMD 5 3500.

Hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Yeterki PSU ile gelen kabloları üşenmeden eskileri çıkartıp yenilerini takın çünkü bileşenleri yanan çok insan var sırf eski kabloları kullandıkları için. PSU üreticileri kabloları o PSU'ya göre tasarlıyor çünkü.

Hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Yeterki PSU ile gelen kabloları üşenmeden eskileri çıkartıp yenilerini takın çünkü bileşenleri yanan çok insan var sırf eski kabloları kullandıkları için. PSU üreticileri kabloları o PSU'ya göre tasarlıyor çünkü.

Pin farklılığı falan olmaz değil mi dostum? Örneğin anakarta takılan soket 550W80 olanda 8 pin ise 750W80+ olanda 10 pin falan olmaz değil mi?

Hangi PSU alacaksınız ? Sorun olmaması lazım.

Hangi PSU alacaksınız? Sorun olmaması lazım.

Genellikle 10 pinli PSU'lardan 8 pine dönüştürücü yanında yada takılı geliyor çünkü.

Hmm anladım. Kullandığınız marka ne sizin?

Kasam Vento VG22a ama içinde FSP 650W 80+ PRO PSU var (işbirlik içindeler). Piyasada güven veren (patlamayan) ucuz PSU üreten firmalardan bir tanesi kendisi. Tabii ki yüksek bütçeli ürünleride var ama fiyat performans PSU konusunda çok iyiler. Gayet memnunum. Zaten forumlarda görebilirsiniz önerildiklerini. Game booster, Rampage gibi markalar Çin'de rastgele bir şirketin ürettiği üzerine marka basılmış PSU'lar oluyorlar. Benim kasanın hava akışı konusundada çok iyi Full mesh olsun, fan destekleri olsun.

Kasam Vento VG22a ama içinde FSP 650W 80+ Pro PSU var (işbirlik içindeler). Piyasada güven veren (patlamayan) ucuz PSU üreten firmalardan bir tanesi kendisi. Tabii ki yüksek bütçeli ürünleride var ama fiyat performans PSU konusunda çok iyiler. Gayet memnunum. Zaten forumlarda görebilirsiniz önerildiklerini. Game booster, Rampage gibi markalar Çin'de rastgele bir şirketin ürettiği üzerine marka basılmış PSU'lar oluyorlar. Benim kasanın hava akışı konusundada çok iyi Full mesh olsun, fan destekleri olsun.

Anladım dostum sağ ol biraz araştırayım. Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı