Hocam konuyu en baştan okursanız sorunun nereden kaynaklı olduğunu anlayabilirsiniz. Arkadaşın bilgisayarında RAM yok RAM olmadığı için sisteme görüntü gelmiyor.
Hocam RAM'im var ama çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Sorun yaşanmadan önce çok iyi çalışıyordu. Elektrik kesintisi RAM'lere (ikisine de) zarar vermiş olabilir mi?
Güncelleme.
@Ajan_47 @Mustafafnt @Yener K.
Bugün tekrar ümitsizce bilgisayarı tamir etmek için bazı denemeler yaptım. Ve bilin ne oldu! Elbette çalıştı!
Nasıl yaptığımı buraya not edeyim, ileride işine yarayan arkadaşlar olabilir.
Yanlış yaptığım şey BIOS'u doğru şekilde sıfırlamıyormuşum. BIOS'u sıfırlamak için BIOS pilini çıkarıp, 30dk kadar bekleyip tekrar takıyordum ve ilginç bir şekilde işe yaramıyormuş. Anakartımda
CMOS jumper'i olduğunu gözden kaçırmışım. Çözümü anakartım olan ASUS P5KPL'nin manuel kılavuzunda buldum. Kılvuzda CMOS Jumper'i ile BIOS'u sıfırlamak için sırasıyla şunları yapmamı söylüyordu:
1) PSU'nun anahtarını açma (yani elektrik gitmeyecek)
2) Anakarta giden, PSU'nun güç kablosunu çıkartma
3) BIOS pilini çıkartma
4) CMOS Jumper'in üstündeki kapağı bir pin sağa kaydırma
5) CMOS Jumper'in üstündeki kapağı eski haline geri getirme
6) BIOS pilini geri takmak
7) Anakarta giden PSU'nun güç kablolarını geri takma
8) PSU'nun anahtarını kapatma ve bilgisayarı çalıştırma
Bunları yapınca bilgisayarım açıldı ve çok güzel bir şekilde çalışmaya devam etti. Sorun RAM'ler ile ilgili değilmiş. 2x2GB DDR2 RAM'imi okudu sistem güzel bir şekilde. Öneri ve yardımlarınız için teşekkür ederim
CMOS jumper'in fotoğrafını ekleyecektim ama cevabımı düzenleyemedim: