PSU ekran kartına yetmezse neler olabilir?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Mesela bir ekran kartında minimum önerilen 750W yazıyor. Biz bu sisteme 650W yada hadi dahada atayım 500W taktım diyelim. Besleyemezse neler olabilir?

Parçalara zarar verme ihtimali var mı? Yoksa sadece arada bir gücü keser, sonra çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Mesela bir ekran kartında minimum önerilen 750W yazıyor. Biz bu sisteme 650W yada hadi dahada atayım 500W taktım diyelim. Besleyemezse neler olabilir?

Parçalara zarar verme ihtimali var mı? Yoksa sadece arada bir gücü keser, sonra çalışır mı?
Masaüstünde falan gezinirken sistem çalışır ama yük altına girdiğinde kapanır ya da resetlenebilir. Ya da çalışmaya devam eder ama monitöre görüntü gelmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU kaliteliyse bilgisayarına reset atar. Değilse PSU yanar ve yanında birkaç parçan daha gider. Fakat ekran kartı ile sadece masaustune bakarsan bu dediklerim yaşanmayabilir. Çünkü ekran kartının harcadığı güç her yerde aynı değildir. Yüksek kalitede bir oyun veya NVIDIA benchmark test açıp bakabilirsin.

Cevaplar için teşekkürler herkese. Anladığım kadarıyla, bilindik ve kaliteli bir PSU ise eğer, parçalara zarar verme ihtimali yok gibi bişey sanırım.

O zaman en azından denemekten zarar gelmez. Yok yere PSU almayayım. Önerilen minimum Güç 750W olan bir ekran kartlı sistemi, Cooler Master 650W 80+ bronz bir PSU ile çalıştırmayı düşünüyorum. 12V kanalından 648W veriyor. Cevaplara güvenerek, denemeyi tercih edeceğim. Muhtemelen sıkıntısız çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı