PSU fan hızı anormal şekilde çoğaldı

mesutmtw

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RAM söylemiştim, PC ile de işim yoktu, dağıtımda diye söktüm. PC'yi 2 saat sonra bugüne yetişmeyince tekrar kasayı kapattım, sistemi çalıştırdığım gibi normalin çok üstünde PSU fanı çalışmaya başladı. Aşırı şekilde ses yapıyor sorun var gibi. Anlamadım sebebi ne olabilir?

PSU'yu kasadan ayırdıysanız tekrar montajda vidalar da boşluk olabilir aralarında kauçuk malzeme yoksa titreşimden ses yapabilir. Diğer ihtimal PSU içi tozlanmış olabilir ısı yükseldiği için fan soğutma için daha yüksek devirlerde çalışıyordur.

PSU yu sök aç içini temizle. Anakarttan kablolar sökülmeyecek. Fan bandını kaldır göbeği bul yağla, yağ önemli... Ben böyle kurtarmıştım, ses kesildi rahat çalıştı... Başka sorun da olabilir.

PSU'yu kasadan ayırdıysanız tekrar montajda vidalar da boşluk olabilir aralarında kauçuk malzeme yoksa titreşimden ses yapabilir. Diğer ihtimal PSU içi tozlanmış olabilir ısı yükseldiği için fan soğutma için daha yüksek devirlerde çalışıyordur.

Kasadan ayırmadım hocam yaptığım tek ıslem kasanın kapagını acmaktı onun dışında bir şey yapmadım bu toz falan bir zarar verır mı su anda temızlıgı basıtse yaparım da pek guvenemedım su an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı