Soğutucusuz Gen5 SSD uzun vadede sorun teşkil eder mi?

Sanal Amerika

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI marka laptopuma Gen5 SSD aldım. Fakat soğutucusuz aldım, sığmıyor diye. Sizce sorun çıkartır mı? Yani ısınma sorunu ömrünü bitirir mi? Veya gücü düşürüp ömrü aynı mı kalır?

Laptopunuz gen 5 destekliyor mu? Desteklemiyorsa gen3mü gen4mü destekliyor. Gen3se problem yaşamazsınız diyebiliriz baştan.

Gen 5 destekliyor.
Uzun vadede ne olurdan ziyade kısa sürede ısındıkça hız kesmeye başlayacaktır. Bence bu daha büyük bir problem. @kxy hocam bakır plaka ile soğutmayı başarmıştı doğru hatırlıyorsam, belki kendisi yardımcı olabilir.

Uzun vadede ne olurdan ziyade kısa sürede ısındıkça hız kesmeye başlayacaktır. Bence bu daha büyük bir problem. @kxy hocam bakır plaka ile soğutmayı başarmıştı doğru hatırlıyorsam, belki kendisi yardımcı olabilir.

Hız keserse ne olur yani zarar verir mi yoksa yeterli performansı mı alamam? Çünkü öyleyse sorun yok ama zarar verirse sorun olur.

Hız keserse ne olur yani zarar verir mi yoksa yeterli performansı mı alamam? Çünkü öyleyse sorun yok ama zarar verirse sorun olur.
Performansı çok düşer. Sürekli o sıcaklıklarda çalışması da muhtemelen ömrünü etkiler.

Performansı çok düşer. Sürekli o sıcaklıklarda çalışması da muhtemelen ömrünü etkiler.

Tüh ya. Boşa aldık desenize. Bilsem Gen4 alırdım.

Ömrünün azalması üzdü ya. 4TB almıştım artık onu kullanırım diye. SSD'yi elime almadan önce çıkartmam gerek sanırım laptoptan.

Hangi SSD hocam? İnce bakır sogutucular ile ısınma sorunu çözülebiliyor. 400-500 TL'lik bir şey zaten.

Crucial t700. ama hocam ben içini açmadım laptopun ve servise yaptırdım. Onlar da böyle bir işlem yapacakalrını sanmıyorum. Sizce garanti bitene kadar ömrü biter mi? Çünkü bir şey yapılacaksa garanti bitince yapmayı tercih ederim.

Crucial t700. ama hocam ben içini açmadım laptopun ve servise yaptırdım. Onlar da böyle bir işlem yapacakalrını sanmıyorum. Sizce garanti bitene kadar ömrü biter mi? Çünkü bir şey yapılacaksa garanti bitince yapmayı tercih ederim.

Zor bir işlem degil takmak. İncelememde var bununla alakalı. Sıcaklıktan ne zaman omrunun bitecegini bilemeyiz SSD'nin. Ben bir kere biraz fazla zorladığım için mavi ekran bile yedirtmiştim. Bu tarz ısınan SSD'ler için cidden şart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı