PSU fanı çok hızlı

Alphorium

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
EVGA RTX 3060 TI
Adata Xpg 8gb Ddr4 3200mhz Gaming Soğutuculu Cl16 Bellek (2 TANE)
ASUS B450M K-II
AMD RYZEN 3600X 3.6 GHZ
RAM
Adata 2x8 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
samsung 970 evo plus
Ekran kartı
EVGA RTX 3060 TI 8GB
Anakart
ASUS B450M K-II
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600X 4.2 GHZ
Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce güç kaynağım bozulmuştu. Bilgisayar açılırken fan bazen aşırı hızlı dönüyor ve bu durum 2-3 dakika kadar devam ediyordu. Yine de kullanmaya devam ettim çünkü sadece ağır oyunlar sırasında mavi ekran hatası alıyordum. Ancak zamanla sorunlar artınca geçen ay güç kaynağını değiştirdim. Yeni güç kaynağım sorunsuz çalışıyordu, ta ki bugün fan yine sesli ve hızlı çalışmaya başlayana kadar. Bu durum üzerine bilgisayarı hemen kapattım. Sizce sorun priz veya topraklama ile ilgili olabilir mi?

Sürekli max hızında dönüyorsa fanın soketinin 4. pini arızalanmış olabilir. Bir elektronikçiye götür fan soketinin 4. pini yani pwm sinin lehim attığını düşünüyorum bakabilir misiniz. Umarım işini bilen bir elektronikçiye denk gelirsiniz. Ayrıca bu söylediğim sadece tahmin içini açıp bakabiliyorsanız bir bakın ama burdan yani görmeden fazla bir şey diyemem.

Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce güç kaynağım bozulmuştu. Bilgisayar açılırken fan bazen aşırı hızlı dönüyor ve bu durum 2-3 dakika kadar devam ediyordu. Yine de kullanmaya devam ettim çünkü sadece ağır oyunlar sırasında mavi ekran hatası alıyordum. Ancak zamanla sorunlar artınca geçen ay güç kaynağını değiştirdim. Yeni güç kaynağım sorunsuz çalışıyordu, ta ki bugün fan yine sesli ve hızlı çalışmaya başlayana kadar. Bu durum üzerine bilgisayarı hemen kapattım. Sizce sorun priz veya topraklama ile ilgili olabilir mi?

PSU markası nedir? PSU fanı yük altında fan hızını arttırıp boştayken fan hızını düşürür hatta kaliteli markalarda boşta PSU fanı duruyor.

PSU markası nedir? PSU fanı yük altında fan hızını arttırıp boştayken fan hızını düşürür hatta kaliteli markalarda boşta PSU fanı duruyor.

NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750W Power Supply​

Güç kaynağı bu fakat bu eski güç kaynağımdada oluyordu böyle bir titreti gibi bir ses geliyor.
Linkteki ses dosyasında sesini kaydettim dinleyebilirsiniz.

NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750W Power Supply​

Güç kaynağı bu fakat bu eski güç kaynağımdada oluyordu böyle bir titreti gibi bir ses geliyor.
Linkteki ses dosyasında sesini kaydettim dinleyebilirsiniz.

Hocam bana fan sesinden ziyade coil whine gibi geldi. Coil whine ise PSU ve GPU'larda görülebilen normal bir durumdur.

Hocam bana fan sesinden ziyade coil whine gibi geldi. Coil whine ise PSU ve GPU'larda görülebilen normal bir durumdur.

Fakat ilk aldığımda böyle bir durum yoktu şu anda böyle kullanmam güvenli mi internete baktım bazen yağlanması gerekiyormuş fanların fakat daha yeni aldım.

Fakat ilk aldığımda böyle bir durum yoktu şu anda böyle kullanmam güvenli mi internete baktım bazen yağlanması gerekiyormuş fanların fakat daha yeni aldım.

Hocam fandan yaptığını düşünüyorsanız PSU içinde bir şey fana sürtüp bu sesi veriyor olabilir, ama benim kanaatim bu ses coil whine sesi ve normal bir durum bir örneğinide aşşağıya bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam fandan yaptığını düşünüyorsanız PSU içinde bir şey fana sürtüp bu sesi veriyor olabilir, ama benim kanaatim bu ses coil whine sesi ve normal bir durum bir örneğini de aşağıya bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En iyisi hiç dokunmamak ara sıra gelip gidiyor zaten umarım bir şey olmaz teşekkür ederim yanıtınız için.

Başlığınızı şans eseri gördüm.

Aynı güç kaynağını kullanıyoruz. 3D Mark gibi bir test yapın ses artıyorsa Coil Whine sorunudur. Birkaç yıl önce ismini vermek istemediğim bir firmadan satın aldım. Test sonrasında Coil Whine sesi inanılmazdı ve direk kapatıp kutusuna koydum. Satış sözleşmesinde kutusu açılan ürünü iade almadıkları için ürünü iade edemedim ve teknik servise vermek zorunda kaldım.
1 haftadan fazla servisi bekledim. Servis aynı ürünün sıfırını verdi. Tekrar teste soktum ve yine ses vardı. Bu sefer biraz daha azdı. Uğraşmak istemedim ve yoluma devam ettim.

Yük altında rahatsız ediyorsa ve iade hakkınız varsa durumu belirtip farklı markaya yönelebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı