PSU FPS arttırır mı?

PSU gücü performans artırmaz. Olması gereken performansı sağlar. Yani kullanılan bileşenlere verilen güç yetersizse, normal düzeye geldiğinde olması gereken performans sağlanır.

Tahminimce şöyle olabilir. Mesela ekran kartına güç tam yetmiyor, bu yüzden tam performanslı çalışmıyor. Tam güç geldiğinde MAX. performansını sağlayacaktır. Buda artış sağlayabilir.

Ucu ucuna tutan veya kaçıran PSU lar da daha az performans verebiliyor diye biliyorum. Tabi yanlış biliyor da olabilirim.

@alfonyonzo55 Düşünme şeklinizi beğendim fakat bir bileşene güç yetmiyor ve bilgisayar da o bileşeni kullanmak için çabalıyorsa o bileşen düşük performansla çalışmaz; en iyi ihtimalle bilgisayar kapanır. PSU yanması gibi sonuçlar da ortaya çıkabilir.
Konuya dönecek olursak PSU FPS'yi etkilemez.
Kesinlikle sizin dediğinize katılıyorum . Ama bazen sorunlar kısa vade de sorun olarak gözükmez, ama ileride daha büyük sorunlara davetiye çıkarabilir. Mesela bir RAM arızası sürekli mavi ekran verecek diye bir şey yok. İleri vade de sürekli mavi ekran vermeye başlayınca ciddiye alıyoruz. Kısacası ben böyle düşünüyorum . :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı