PSU FPS etkiler mi?

pridestalkerr

Decapat
Merhaba sistemimde almamam gereken FPS değerlerini alıyorum. Mesela internetten CS:GO FPS testi izlediğimde en düşük ayarlarda aynı sistem 70 FPS'in altına düşmüyor ama ben 45-60 FPS arası oynayabiliyorum. Bunun nedenini bulamadım PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim:
Sistem:
  • BIOSTAR G41-M7.
  • Intel Core2Quad Q9400.
  • 2x2 4 GB RAM.
  • GTX 750.
  • Seagate 240GB HDD.
  • SanDisk SSD Plus 120GB.
  • Hadron 300W Power Supply.
PSU değerlerim:

WhatsApp Image 2020-03-12 at 17.14.48.jpeg

Dosya Ekleri

• IMG_20200312_181417.jpg
    IMG_20200312_181417.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 127
PSU diğer donanımların kararlı bir şekilde çalışabilmesine direkt etki eder. Sistemin kalbi gibi düşünebilirsiniz. PSU'da problem varsa ya da ekran kartınıza yeterli besleme yapamıyorsa FPS düşüşleri, takılmalar görebilirsiniz. Kaliteli bir PSU kullansaydınız daha net yardımcı olabilirdik. Ancak Hadron gibi alt seviye, önerilmeyen bir PSU kullandığınız için sonuçları kestirebilmek mümkün değil. Kaliteli bir PSU sahibi olmadığınızdan dolayı PSU testi yapmanızı size önermiyorum, olanı da kaybettirmek istemem.

NOT: CS:GO işlemci tabanlı bir oyundur. İzlediğiniz videolarda kullanılan işlemci %90 overclockludur, yani hız aşırtma yapılmıştır. Bu yüzden sizin düşük FPS aldığınızı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hayır etkilemez fakat etkiliyen parçalara yeterli güç gitmezse FPS düşer. Bu arada o PSU'yu kullanmanı tavsiye etmiyorum.

PSU fpsi etkilemez ekran kartına güç yetersiz geliyorsa düşüşler yaşabilirsin fakat ekran kartını ve sistemini besleye biliyorsa hiç bir sıkıntı olmadan aynı fps değerinde oynarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı