PSU güç cıkışları kaç Watt'dır?

thesunset

Hectopat
Yer
unknown
750W 80+ Gold High Power bir güç kaynağım var, 12V kanalından 62.5a gücü ile 750W veriyor. Bunun 1x4+4 CPU cıkışı ve 2x6+2 PCI-e cıkışı bulunuyor, bu çıkışlar 12V kanalından muhtemelen.

PCI-e çıkışını bir dönüştürücü ile CPU'ya cevirip 4pin elde etsem, orijinal 4+4 CPU ile aynı Watt gücünde mi calışır.

Anakartdaki boş kalan 4 Pin'lik CPU girişini belki yine doldurmayacağım o şekilde de calışması sıkıntı yapmıyor olabilir ama bu cevirme olayı(PCI-e to CPU) aklımda bir soru işareti kaldı bunu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot_20200530-221016.png

Hocam CPU ve GPU beslemesi farklıdır.
Genelde aynı gibi gözüküyor.

Evet giriş farklılıkları olduğunu biliyorum, arada zaten bir dönüştürücü olur ise eğer diyorum çektiği Watt değeri fark eder mi asıl CPU pinine göre.

Son düzenleme:
Hocam çekilen güç bileşene göre değişir. Dönüştürücü kullanırsanız bu sefer kablonun yükü artar. İki kablonun taşıyacağı yükü bir kablo taşır. Zorunlu olmadıkça kullanılmaması gerekir.

İşlemci için CPU girişine takacağım 65W güç tüketicek işlemci. 8+4 giriş mevcut anakart da, benim 8 Pinli CPU girişim var. Boşta kalan bir PCI-e kablosunu cevirip 4lü CPU pin elde etmeyi düşünüyorum gerekli olursa diye belki. Sadece çekilen Watt bakımından fark olur mu diye düşünüyorum. Kullanacağımdan değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı