SSD hem Mac hem de Windows'ta nasıl kullanılır?

yutel

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
lexar
Selamlar, MacOS'ta kullanmak için SSD aldım. Ama şimdi Windows'taki bir oyunu buraya yüklemek istiyorum. Yüklerken sürücünün NTFS olması gerektiğini söylüyor. Biçimlendirme yaparsam macOS ve IOS'ta kullanamaz mıyım?

Selamlar, MacOS'ta kullanmak için SSD aldım. Ama şimdi Windows'taki bir oyunu buraya yüklemek istiyorum. Yüklerken sürücünün NTFS olması gerektiğini söylüyor. Biçimlendirme yaparsam macOS ve IOS'ta kullanamaz mıyım?

İki işletimsisteminde birden kullanmak istiyorsan sürücüyü exFAT olarak biçimlendirmek zorundasın.

Yüklerken sürücünün NTFS olması gerektiğini söylüyor.

Bu uyarı Steam falan mı veriyor yoksa setup dosyası mı?

exFAT neredeyse tüm işletim sistemlerinde çalışıyor ve FAT32 gibi dosya boyutu limiti gibi sınırlar yok NTFS'nin cross platform hali gibi düşünün tabii elinizdeki SSD'yi exFAT yapmak için formatlamanız lazım.

NTFS olarak biçimlendirirsen, ek program kullanmadan macos'da ona veri yazamazsın.

NTFS olarak biçimlendirirsen, ek program kullanmadan MacOS'da ona veri yazamazsın.

Genel kullanım amacı Mac'de olduğu için en mantıklısı exFAT.

Genel kullanım amacı Mac'de olduğu için en mantıklısı exFAT.
Windowsda yükleyeceği oyun NTFS şart koyuyorsa exfat konuya bir çözüm olmuyor.

Çözüm olarak diski 2'ye bölüp bir kısmını windows'da oyun için ayır ve o bölümü ntfs yap. Kalanıda exfat yap. Böylece iki işletim sisteminde de ayırdığın bölümleri kullanabilirsin. İşlemi iki cihazda da yapabilirsin. Windows'da birimi küçült diyerek yapabilirsin. Boş kalan alana yeni birim oluştur de ve ntfs seç.

NOT: İşlem öncesi diskteki verileri kaybetme ihtimaline karşı yedeklediğine emin ol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı