Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir uğraştığım bir konu tekrar başıma geldi daha önce konu açmıştım Power Supply işlemci güç girişi eriyor diye. PSU CPU power kablosu eridi. Bu konuda Power sorun demişlerdi fakat durumum olmadığı için Power alamadım kabloyu değiştirdim ve sadece 4 pin yerine takarak kullanıyordum bir süredir fakat dün tekrar PC dondu ve kasa Open sistem olduğu için hemen koştum baktım 4 pin kablosunun plastiğe temas eden ucu erimiş ve kablo bir nevi kopmuş eriyerek. Şimdi bu problem Anakart mofset kaynaklı mı yoksa Power sorunlu mu bunu anlamak istiyorum. Daha önce 4+4 pin kullanıyordum o girişler de erimişti. Şimdi sadece 4 pin girişi olan yere taktım orası da eridi. Yani Anakart'da hem 4+4 pin girişi var hem sadece 4 pin girişi var ikisinde de bu sorunla karşılaştım şu an. Mosfet sorunlu olsa 2 girişinde erimesi tuhafıma gitti bana biraz Power kaynaklı geliyor. Ek olarak 2. Bilgisayar toplayıp bu bilgisayarı yayın bilgisayarı haline getirmeyi düşünüyorum. Youtube üzerinde canlı yayınlar yapıyorum ve artık ufak ufak kazanmaya başladım. Alttaki sistem şu an ki sistemim:
700w Thermaltake Power
GTX 1070 Asus Strix
AMD FX 9370 4.4 GHz
Asus CROSSHAIR V FORMULA Anakart
1 TB WD HDD
16 GB DDR3 2400 Mhz RAM
Ekran kartını kasadan alacağım ve RAM 4 GB düşürüp yayın bilgisayarına çeviricem bu makineyi. Tabi şu kablo erime sorunu çözdükten sonra. Bu işlemci sizce yayın bilgisayarı için yeterli olur mu? Ek olarak 2. bilgisayarıma alacağım işlemci i7 4790K bu işlemciden daha yüksek performans verip bana yeterli olur mu sizce? veya düşük fiyatlı Intel işlemci önerebilir misiniz. İkinci el alacağım.