PSU kıvılcım atıyor

bnearda7

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 3-4 hafta önce PSU'dan kıvılcım çıkıyordu. Değiştirdik aynısı ile ancak PC'de arada donma yaşıyorum, işlemci veya ekran kartı hasar almış olabilir mi?

PSU: 500W.

Sistem:

• i3 14100F.
  • RTX 4060.
  • 32 GB RAM.
  • 1 TB SSD.

Merhaba, yaklaşık 3-4 hafta önce PSU'dan kıvılcım çıkıyordu. Değiştirdik aynısı ile ancak PC'de arada donma yaşıyorum, işlemci veya ekran kartı hasar almış olabilir mi?

PSU: 500W.

Sistem:

• i3 14100F.
  • RTX 4060.
  • 32 GB RAM.
  • 1 TB SSD.

PSU Rampage falan mı?

Nasıl anlayabilirim hocam zarar geldiğini
Hocam dediğim gibi Benchmark testi yapın yani şöyle: Ekran kartınıza performans testi yapın İşlemcinize SSD’nize kısacası hepsine daha sonra googledan elinizdeki sistem parçalarının ortalama performans değerlerinin ne olduğuna bakıp kıyaslarsınız eğer yakın değerlerse sıkıntı yok ama fark varsa zarar gelmiş demektir.

Power kıvılcım atıyordu derken mesela nasıl? Prize takarken vs mi yoksa kendi içinde mi? Kablolar üzerindemi bu olayı görüyordun? Donma meselesi ise donanımdan ziyade ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Donma derkende nasıl yani sistem ne yaparken nasıl donuyor hiç bilgi vermemişsin. Oyun oynarken ara sıra takılmalar mı? Yoksa sistem boşta iken-oyun oynarlen kilitleniyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı