PSU kullanımını limitlemek mümkün mü?

Erayvein

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600 | Rx580 8GB | 16GB 3200MHZ RAM
Power Supply kullanımı azaltma / limitleme mümkün müdür?
Undervoltage diye bir şey varmış bu anlama mı geliyor o?

Son düzenleyen: Moderatör:
Power Supply kullanımı azaltma / limitleme mümkün müdür?
Undervoltage diye bir şey varmış bu anlama mı geliyor o?

PSU değil ama CPU, GPU ve RAM gibi parçaların elektrik tüketimini undervoltage ile azaltabilirsin. İyi bir UV yaptığın zaman hem elektrik tüketimi hem de sıcsklık değerleri düşer.

GPU ve CPU UV'si olabilir ama RAM UV'si gereksiz olur muhtemelen.

Kendim R5 3600'üm 90 dereceleri gördüğü için UV yapmıştım. Şu an oyunlarda 70'i renderlarda ise 80'i zar zor geçiyor. Hem de stok soğutucu ile.

PSU değil ama CPU, GPU ve RAM gibi parçaların elektrik tüketimini undervoltage ile azaltabilirsin. İyi bir UV yaptığın zaman hem elektrik tüketimi hem de sıcsklık değerleri düşer.

GPU ve CPU UV'si olabilir ama RAM UV'si gereksiz olur muhtemelen.

Kendim R5 3600'üm 90 dereceleri gördüğü için UV yapmıştım. Şu an oyunlarda 70'i renderlarda ise 80'i zar zor geçiyor. Hem de stok soğutucu ile.
Psu'mun gücü düşük sisteme göre. Kullanımını azaltır mı yani ram hariç herşeye undervoltage yaparsam?

Sistemin ne? Sistem istediği gücü çekemezse kapanır zaten.
Ryzen 5 2600
RX580 8gb
16gb Ram
Psu : 300W
Şuan 1 kuruşum bile yok diğer parçaları aldığım için, oyunların ortasında siyah ekran yada direkt oyun duruyor yeniden başlatınca geçiyor.
Psu almadan bir çözümü olmaz mı ?

Ryzen 5 2600.
RX580 8 GB.
16 GB RAM.
PSU: 300W.
Şu an 1 kuruşum bile yok diğer parçaları aldığım için, oyunların ortasında siyah ekran ya da direkt oyun duruyor yeniden başlatınca geçiyor.
PSU almadan bir çözümü olmaz mı?

RX570 + 3200G ile 400W kullanıyordum, 100W daha fazla olmasına rağmen hem FPS düşük oluyordu hem ekranda anlamsız bir çizgilenme, oyunlarda v-sync ile düzelmeyen aşırı derecede screen tearing oluyordu, 650W PSU alınca düzeldi. PSU almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı