PSU neden yanar?

fatih3432

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 2x8 16gb 3200 mhz
İşlemci
İ5 11400f
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce bilgisayari acmaya çalıştığımda acilmadi. Sorunun PSU'dan oldugunu dusunup PSU'ya kisa devre yaptirdim ve PC calisti. 1-2 gun sonra PC yine acilmadi. Bu sefer PSU'ya kisadevre yapmaya calissam da hiçbir şey olmadi. Yeni bir PSU aldim ve bu PSU'yu da 2 hafta kullandiktan sonra PC bir sabah kalktigimda acilmiyordu. 1 ayda 3-4K zarara girdim. Yakınımdaki sadece bir bilgisayarcı var o da dolandırıcı. Yapacak bir şeyim kalmadı. Garantiye versem kabul edecekler mi belli değil (2.aldığım PSU MSI A550bn).

Çok sık elektrik kesintisi yaşıyor musunuz?
Binanız ve elektrik hattınız kaç yıllık?
Topraklama var mı prizde ve uzatma kablonuzda?
Ayrıca sisteminizin ekran kartı ve işlemcisi nedir, kaç ram ve ssd/hdd var?

Bunları cevaplarsanız yorum yapayım.
O ikinci PSU sağlam çünkü, bende de 650W olanı var.

Çok sık elektrik kesintisi yaşıyor musunuz?
Binanız ve elektrik hattınız kaç yıllık?
Topraklama var mı prizde ve uzatma kablonuzda?
Ayrıca sisteminizin ekran kartı ve işlemcisi nedir, kaç RAM ve ssd/hdd var?

Bunları cevaplarsanız yorum yapayım.
O ikinci PSU sağlam çünkü, bende de 650W olanı var.

Hayir hocam elejtirik sikintisi yasamadim son zamanlarda binanın elektrik hattınin kac yıllık oldugunu bilmiyorum ama hiçbir alette sorun cıkmadi şu ana kadar fakat uzatma kabloları çok eski bir de 2 tane uzatma anca yetisiyor odama belki sorun orada olabilir bilmiyorum sistemimde söyle:
ASUS Dual RX6600
Intel i5 11400F
G.Skill 2x8 16 GB 3200MHz
Kioxia 500GB M.2 SSD
Anakartta ASUS Prime H510M e

Sorunun PSU'dan değil de SSD'den olabileceğini düşündünüz mü hiç? Kioxia M.2 sıcaklık değerlerinin yüksek olmasıyla ünlü, belki mezarı boylamıştır?. Başka bir HDD veya SSD ile çalıştırmayı deneyebilir misin bilgisayarını?

Topraklı, tek başına yetecek uzunlukta bir uzatma kablosu alın mümkünse Viko marka.
Yine takacağınız prizi de Viko marka bir prizle değiştirin ve binanızda topraklama varsa bağlantısını yapın. Yoksa sıfırlama yapın, statik elektrik sorunu olmasın.
Yeni alacağınuz PSU'yu da önerim MSI MAG 650BN gibi kaliteli veya daha kaliteli ve min 650 watt olsun.

Ayrıca açılmıyor derken kastettiğiniz direkt hiçbir hareket olmuyor değil mi kasada? Çünkü sıkıntı ram, ssd vs olduğunda en azından kasadaki fanların çalışması gerekir.

Sorunun PSU'dan değil de SSD'den olabileceğini düşündünüz mü hiç? Kioxia M.2 sıcaklık değerlerinin yüksek olmasıyla ünlü, belki mezarı boylamıştır? Başka bir HDD veya SSD ile çalıştırmayı deneyebilir misin bilgisayarını?

PSU'yu kısa devre ile cslistirmayi denedigimde acılmadı o yüzden sorunun PSU da oldugunu dusunuyorum.

Topraklı, tek başına yetecek uzunlukta bir uzatma kablosu alın mümkünse viko marka.
Yine takacağınız prizi de viko marka bir prizle değiştirin ve binanızda topraklama varsa bağlantısını yapın. Yoksa sıfırlama yapın, statik elektrik sorunu olmasın.
Yeni alacağınuz PSU'yu da önerim MSI MAG 650bn gibi kaliteli veya daha kaliteli vemin 650 watt olsun.

Ayrıca açılmıyor derken kastettiğiniz direkt hiçbir hareket olmuyor değil mi kasada? Çünkü sıkıntı RAM, SSD vs olduğunda en azından kasadaki fanların çalışması gerekir.

Evet hiçbir hareket olmuyor kasada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı