PSU nedir?

fatih3469

Centipat
Bir PC toplamayı düşünüyorum. Daha önce hep laptop kullandım. PSU'nun ne olduğunu bilmiyorum. PSU kullanınca kasayı prize takmak gerekmiyor mu?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
psu,yani güç kaynağı bilgisayar parçalarına güç veren şeydir. bilgisayar parçaların ne kadar watt istiyorsa ona göre psu seçimi yapman gerek. güç kaynağı olduğu için güç alması gerekir ve tabikide pirize takman gerek.

PSU, bilgisayarında bulunan parçaların istediği enerjiyi karşılayan parçanın adıdır. Diğer bir adı güç kaynağıdır. Elinizdeki parçalar ile uç uca gelmeyecek şekilde alınmalı. En az 50 W boşluk kalmalı.

Mesela tam güçte 450 W çeken bir sisteme en az 500W alınmalı. Neye göre parçaların kaç W çektiğini öğrenirim dersen almak istedigin parçayı Google'da arat ve sonuna TDP yaz. Örneğin GTX 1660 TDP yazdığında 1660 ekran kartının kaç W istediğini görürsün.

Psu'nun kabloları vardır işlemciye, anakarta, ekran kartına, harddiske vs. bağlanır ve bu parçalara elektrik iletir. Kendisi elektrik üreten bir şey değildir prize takmak gerekir.

Dizüstünde batarya neyse masaüstü PC'de PSU aynı görevi görüyor. Batarya azaldığında nasıl ki dizüstünü prize takman gerekliyse masaüstü PC'de çalışırken PSU'nun sürekli prizde kalması gerekir. Bağlayacağın prizi anahtarlı ara kabloya takarsan PC ile işin bittiğinde anahtardan kapatabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı