PSU ömrü kaç yıldır?

Heir of Isildur

Decipat
Bir PSU'nun ömrü kaç yıldır? Özellikle neredeyse günde her gün çalışan bir bilgisayarın PSU'su. PSU sağlığını kontrol etme yolu var mıdır, ya da bir PSU'nun eskiyip bozulmaya başladığını nasıl anlarız?

Bilgisayarın yükte kapanıyorsa PSU'nun yetersiz geldiğini anlayabilirsin örneğin. Kaliteli PSU'ların ömrü 5-10 yıl arasıdır diyebilirim kendi tecrübelerime göre. Zaten garantileri de 10 yılı bulabiliyor bu PSU'ların.

PSU'nun sağlığını daha doğrusu verimini kontrol etmek için bir avometre ile içindeki bileşenleri tek tek ölçebilirsiniz ancak saçma bir iş olur. PSU'nun ömrü diye bir şey pek olmaz, sistem PSU'nun limitlerinde güç tüketiyorsa, çok fazla elektrik kesintisi veya voltaj dalgalanması olursa PSU'nun bozulma riski artacaktır. Kuzenimin kullandığı PSU tahmini olarak kendisi ile yaşıttı, GT 1030'lu az güç tüketen bir sistem olduğu için son zamanlarda sistem kapanmıyordu ancak frekanslarda ve FPS değerlerinde dalgalanmalar mevcuttu.

Ben 13 yıl kullandığım bilgisayarda hiç PSU değiştirmemiştim. Şu an elimde Everest PSU var ve 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

İçini açıp bakım yaparsan ölene dek kullanırsın. FSP güç ünitem birkaç sene sonra seçim olsa oy kullanır kerata :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı