Merhaba dostlar. DeepCool CG560 kasam ve DeepCool PF650 PSU'm vardı. Bilgisayar kapalıyken PSU'dan gelen çınlama sesi nedeniyle tedirgin oldum biraz. Donanımdan anlamam, kasama uyacak bir kaliteli PSU önerecek var mı?
Cızırtı benzeri bir ses mi? Coil Whine sesi olabilir mi?
Eğer coil whine sesiyse problem olmayacaktır diye düşünüyorum. Tek kötü yanı cızırtı çıkartması rahatsız edecektir o kadar donanımsal olarak bir zararı yoktur. İlla öneri istiyorsanız da XPG Pylon 650B önerebilirim.
PSU giriş seviye E sınıf
Daha Kaliteli PSU Alternatifleri:
Corsair RM750e 750W 80+ Gold Full Modüler
MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ Gold
Seasonic Focus GX-750 750W 80+ Gold Full Modüler
Cooler Master MWE Gold 750 V2 Full Modüler
Kulak çınlaması gibi. Bilgisayarı açtığımda veya PSU'nun şarteli kapatırsam gidiyor. Ama düz kapalı konumdayken çınlama var. Akım korumalı priz vs. her şey var.
Cızırtı değil direkt kulak çınlaması. Patlar diyenleri gördüm korkuyorum biraz
Ne önerirsiniz hocam
Şöyle de ChatGPT abimin önerdiği PSU'ları bırakayım sizce söyledikleri alınır mı? Kasamla uyumluluk konusunda sıkıntı çıkarır mı?
Uyumluluk konusunda sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum. PSU'lar kolay kolay kasaya sığmamazlık gibi bir durum yaşatmazlar öyle, genel bir ölçüleri olduğu için onu dert etmenize gerek yok. ChatGPT'nin önerdiği PSU'lara gelecek olursak Corsair modeli alınabilir ama eğer sisteminizi yükseltme hedefiniz yoksa biraz fazla aşırıya kaçmış olacaksınız fikrimce.
XPG Pylon 650B önermiştim üstte. Sağlam modeldir.Alternatifler nedir hocam
XPG Pylon 650B önermiştim üstte. Sağlam modeldir.
Anladım büyük ihtimal dediğinizi alırım teşekkürler
Ulke sartları malum, herkesin sartları ve maddi durum farklıdır, tavsiye amaclıdır.
Bilgi olarak paylasayım, aklınızda bulundurun.
Sistem toplarken, hep tersten baslarız.
İşlemci super, ekran kartı uper olsun vs.
Bunları neye teslim edip kullanıcan?
Onbinlerce TL verdiğin sistemi iyi bir kasa ve PSU'ya teslim etmezsen sıkıntı yasama durumu riski artar.
PSU alırken acele etme ve iyi bir PSU al,
Arkadasın dediği gibi ileride yukseltme yaparsan yüksek W degeri olan PSU seçmek mantıklı olur.
Sistem kullanacagı W degerini çeker sadece.
PSU sistemin kalbidir, iyi PSU diğerlere göre daha iyi korumadır.
Kasa alırken de acele etme;
Sirkülasyon ve iyi toz filtreli ve 360mm sıvı soğutucu destegi olursa ileride yukseltmede sana sorun çıkarmaz, kasa iyi olmazsa en iyi sogutucu vs alsanda ısı ve toz sorununu çözemessin.
Kasa PSU'nun akciğeri diyebiliriz.
Bunlar demirbastır, hangi sistem kursan veya yukseltme yapsanda değişmez ana parcalardır.
PSU seçerken
1-PSU üreticilerinden:
Seasonic
Super flower
FSP
High Power
İlk 3 genelde iyi/en iyi PSU lardır.
4. Bütceye göre her turlu uretir.
2-markalardan PSU
Phanteks
NZXT
Corsair
EVGA
Thermaltake
Cooler Master vs.
İlk 2 genelde en iyi ve iyi PSU urettirir
Diğerleri bazı seriler üst seviyedir, butceye göre PSU'lar vardır.
Alacagın PSU'yu tier listten bakabilirsin
Artık kasa boyutları önceye gore bariz sekilde kuçuldu, PSU alırken kablo karmasası yasamamak içinmin yarı moduler alman iyi olur.
![]()
SPL's PSU Tier List
docs.google.com
Elekrtronik parca alma biraz da sans işidir.
En iyi marka alsanda sorun yasanabilir yine de.
Bilgine.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.