PSU patladıktan sonra yeni PSU ile sistem çalışmıyor

CidQu

Hectopat
Merhaba bundan yaklaşık 10 gün önce PSU'm patladı, güç kaynağının giriş yerlerinde simsiyah yanma izleri var. Ben de gittim PSU değiştirdim, yenisini aldım Rampage 600W. Tüm girişleri takmama rağmen hiçbir tepki yok, lakin anakart ışığı yanıyor. Ne fanlar dönüyor, ne ışık çıkıyor hiçbir şey yok. Ne yapmayı deneyebilirim?

İlk kullandığımın markası bile yoktu, 3 yıl götürdü. Çok denedim ama bütçe ve yapılacak işler dengesinde alınabilecek başka bir şey yoktu. Acil hemen bir mağazadan almam gerekiyordu ve ucuz da olması gerekiyordu.

Ayrıca denilenlere bakacağım, teşekkür ederim.
Canım dostum anlıyorum da bak PSU bildiğin gözünün önünde yanmış. Patlayana, yanana kadar götürsün mantığı cebine daha çok zarar getirir. Bir gün hem PSU bozulup hem ekran kartına zarar verirse ne yapacaksın? Dolar 18'in üstünde. Gidip hem PSU hem ekran kartı alman gerekecek.

İlk kullandığımın markası bile yoktu, 3 yıl götürdü. Çok denedim ama bütçe ve yapılacak işler dengesinde alınabilecek başka bir şey yoktu. Acil hemen bir mağazadan almam gerekiyordu ve ucuz da olması gerekiyordu.

Ayrıca denilenlere bakacağım, teşekkür ederim.

Ne kadara aldınız güç kaynağını?

BIOS kendini kilitlemiş olabilir. Öncelikle BIOS reset deneyin. Eğer yine olmazsa teknik servisten destek almanız gerekecek gibi.
Denedim fakat çalışmadı, her türlü ışık yanıyor anakartın üzerinde. Ama niyeyse başlat tuşu tepki vermiyor. Sanki basmıyormuşum gibi. W değeri yetmediği için olabilir mi acaba?

RX5600XT
i5 9400F
B350M
Bir Adet SSD ve HDD

Eski kullandığım kasanın içerisinde gelen değişik bir şeydi. 650W idi, şimdiki 600W.
Anakart üzerinde tüm ışıklar yandığından en azından tepki verirdi diye düşünüyorum, doğru olmayabilir.

Denedim fakat çalışmadı, her türlü ışık yanıyor anakartın üzerinde. Ama niyeyse başlat tuşu tepki vermiyor. Sanki basmıyormuşum gibi. W değeri yetmediği için olabilir mi acaba?

RX 5600XT
i5 9400F
B350M
Bir Adet SSD ve HDD

Eski kullandığım kasanın içerisinde gelen değişik bir şeydi. 650W idi, şimdiki 600W.
Anakart üzerinde tüm ışıklar yandığından en azından tepki verirdi diye düşünüyorum, doğru olmayabilir.

O zaman büyük ihtimalle sorununuz anakart kaynaklı. Fazla zaman kaybetmeden teknik servisten destek almanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı