PSU seçerken 80 Plus serfikası şart mı?

Matematiksel olarak şöyle ifade edebilirim.

750 Watt 80+ Silver model var diyelim Bir diğeri 750 Watt 80+ Platinium olsun.

Verimliliğine göre White'tan Titanium'a tarzında sıralaması vardır bu sertifikaların yukarıda bahsetti arkadaş.

750 Watt 80+Silver %70 verimlilik sağlar misal 750*0, 7=575 Watt'a kadar load kapasitesi yeterlidir anlamına gelir. Platinium'lar %90 verimlilikte çalışır. 750*0, 9= 675 Watt'a kadar load kapasitesi verir. Sisteminin stabilite açısından enerji yükünü rahatça çeker. Verimlidirler. Sertifika olmayanlara geldiğimizde klasik anam babam usulü yan sanayi PSU'lar en basit bir elektriklerin gitmesi ya da güç gereksinimi gerektiren bir işe başladığı zaman gümleyebilir. Faturayı da şişirir çünkü verimsiz çalışacağından dolayı o PSU'ya gelen enerji akımını denetleyip anakarta verirken dengesiz verecektir. 80+ sertifikası olanlarda bunlar var yukarıdaki örneğimde de kendi içerisinde bile ayrımı var ona göre. Umarım anlatabilmişimdir.

Hocam 80+ olmayan tüm PSU'larım yandı. 80+ alınca verimli olmaya başladı. Eğer sizde sıkıntı olmuyorsa 80+ almamanız bir problem teşvik etmicektir.

80+ alınca da başıma bir şey gelmeyecektir diye düşünmesin bence :D kullandığım PSU Gold 80+ ve OCP/OTP/OVP/OPP/UVP/SCP sertifikaları olan bir PSU'ydu fakat patladı ama sistem parçalarını korudu en azından onlarda sıkıntı yok.

80+ alınca da başıma bir şey gelmeyecektir diye düşünmesin bence :D kullandığım PSU Gold 80+ ve OCP/OTP/OVP/OPP/UVP/SCP sertifikaları olan bir PSU'ydu fakat patladı ama sistem parçalarını korudu en azından onlarda sıkıntı yok.

Ben zaten patlamaz demiyorum :D ancak Plus'lar Plus olmayana göre daha dayanıklı, kaliteli oluyor. Şu anki PSU'mu 3 yıl önce aldım 3 yıldırda idare ediyor. Önceki 1 ayda yandı (+ sızdı)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı