PSU Seçiminde 80+ Şart Mı?

@Gripen Maalesef o da öyle olmuyor Sahte 80+ damgası basan markalar da var. Örneğin (Yapamyın biliyorsunuz ) Everest. Elbette buna başka markalara ürettirip kendi etiketini bastığı ürünler dahil değil. Ancak bunun dışında kalanlarda sahte etiket basılı. Ve buna benzer markalar da var. 80+ sertifikasını veren siteden kontrol edebilirsiniz.

Benim önceki bilgisayarımı 9 sene kullanmıştım. FSP marka 300w modeldi. En son sanırım 150w olmuştur kullanımıyla birlikte bana mısın demiyordu. Şimdiki bilgisayarımda yine FSP 750w 85+ sertifikalı kullanıyorum. PSU alacaksam bundan sonra FSP'den şaşmam. Sertifika iyidir hoştur ama ondan önce markanın önemi ve malın kalitesi gelir.

80+verimlilik sertifikasıdır yani şebekeden gelen elektriğin minimum kayıpla sisteme aktarılmasıdır.
Voltaj koruması ise bundan bağımsızdır tamamen psunun kalitesine bağlıdır.
Dolaylı yoldan 80+plus sertifikası olan bir psu genelde kalitelidir zaten.

Hocam en mantıklısı hangisi? R9 270 + R3 1200 + 8 GB RAM +B450 anakart
Bu sisteme 450W yeter mi?
Ve ince hesap'daki ürünlerde özelllik olarak verimlilik 80 yazıyor. Bu sertifika sayılır mı yani bu doğru mudur?
En mantıklısı power bosst marka. Hepsiburada'daki görünüyor. Sizce markası iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Stucknela Hiçbiri iyi değil. Sisteminizi o PSU'lara emanet etmeyin.
Ve ayrıca hayır 80+ sertifikaları yok.

@FantastikTürk Hepsiburada'dakinde 80 Plus var diye yazıyor. Fiyatı da uygun. Sizce makul değil mi?
Bir de 450W çalıştırır mı sorusuna cevap alabilir miyiz?
Fiyatı uygun olsun istiyorum bu yüzden bu tercihlere yöneldim.

Evet çöp.
Aman Everest, Rampage, Frisby, Gamepower, Gametech gibi dandik markalardan özellikel ve özellike PSU seçerken uzak durun. Buyrun fiyat aşağı doğru artıyor :

Ben içlerinden son attığım Corsair VS450'yi öneririm. Diğerleri 80+ bile değil ancak sizin attıklarınızdan daha iyiler elbette. İkinci tercihim Aerocool VX Plus olurdu büyük ihtimalle. Ancak ben almışken üstüne çok cüzi bir miktar daha koyup Corsair VS450 almanızı öneririm. En azından kafanız rahat olur.

Şimdi hocam Corsair'e yakın fiyatta 500W 80 + High Power var. Neden bunlar daha iyi? Yani PSU'da önemli olan marka mıdır?
Mesela biraz açar mısın konuyu? Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…