PSU takmak zor mudur?

zeus keydrop

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 16 GB RAM
İşlemci
AMD RYZEN 5 4500
Merhaba arkadaşlar, bende Game booster GB-3309b kasa var sistemi hazır aldım ve PSU ve kablolar takılı geldi ama PSU Çin malı ve kalitesiz. Eski laptopumu sattım PSU almak istiyorum öneri için ayrı konu oluşturacağım. Neyse bu kasaya PSU takılır mı ve ben hayatımda hiç PSU takmadım. Zor mudur? En ufak hatada bozulabilir mi? (yani yanlış kablo taktığımda) umarım zorlanmam. Sistemi aldıgımda ekran kartını takmıştım umarım bu da takılabilir.

Bozulacağını sanmıyorum ancak PSU'nun bütün kabloları kasa içine geçtiğinden eğer kablolar minimum gözüksün isterseniz bir oradan bir buradan derken, kan ter içinde kalıyorsunuz. Bence takılması en sıkıntılı parça. En azından sonradan değiştirmek sıkıntılı.

Yanlış kablo taktığınızda yanabilir. Takarken yanınızda biri yardımcı olursa zorlanmazsınız, sadece biraz zaman alabilir.

PSU takmanın zor bir tarafı yok. Eskisini çıkarmadan kabloların nereye takılı olduğunu fotoğraflayın. Yenisini de ona göre takın. Karıştırabileceğiniz tek şey CPU ve GPU kabloları. CPU kabloları 4+4pin, GPU kabloları 6+2 pin oluyor. Buna dikkat etseniz yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı