Rehber PSU Terimleri ve Anlamları

650W'ini ben kullaniyorum ve hayir, sesli degil. Fan kontrolcusu kaynakli bir problem olabilir, veya fan uniteyi sogutamiyor olabilir.

650W'ini ben kullaniyorum ve hayir, sesli degil. Fan kontrolcusu kaynakli bir problem olabilir, veya fan uniteyi sogutamiyor olabilir.
Bilgisayarı açar açmaz direkt yüksek bir sesle uğultulu şekilde çalışıyor ve hızı hiç değişmiyor. Bu PSU fanı hızını kendi mi ayarlıyor yoksa anakartla ilgili bir şey mi?
Bendeki de 650W bu arada.

Anakartlik degil, PSU'nun kendi fan kontrolcusu var. Hizi degismeyen bir fan varsa ortada ya sorunlu kontrolcu ya da isinma sorunu vardir.

Anakartlik degil, PSU'nun kendi fan kontrolcusu var. Hizi degismeyen bir fan varsa ortada ya sorunlu kontrolcu ya da isinma sorunu vardir.
Bilgisayarı açar açmaz soğukken bile en yüksek hızda çalışmasının sebebi o zaman fan kontrolcüsüyle ilgili. Kusura bakmayın çok soru soruyorum çünkü çok bunaldım. Pc boştayken baş ağrıtıcı bir ses gelmiyor değil mi sizin PSU'dan? İtopya acaba sesli bir ortamda incelediği için mi sorun yok deyip geri gönderdi bana?

Yukte de ses gelmiyor oyle.

Bilemem, ama sorun cozulmedigine gore pek de onemli degil bunu dusunmek.
Bugün tedarikçi firmayı arayıp durumu anlattım, PSU fanının sesi diğer fanların sesini bastırıyor dedim. Telefondaki kişi çok ilgili davrandı, "baş ağrıtacak kadar ses yapıyorsa sorun vardır, gönderin bakalım" dedi. İtopya ilgilenmedi dediğim zaman "onlar üstünkörü incelemiştir" dedi. Kargoya verdim gönderdim, bakalım son durum ne olacak. Garantiden geri dönünce buraya yazarım.

Edit: Bu arada size de bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Bir sorun yok deyip geri yolladılar, ben anlamıyorum sorun bende mi? Yardım eder misiniz whatsapp üzerinden ses kaydı atayım sesler normal mi beni bilgilendirin...

@Sir Benjamin

Son düzenleme:
Hocam emeğinize sağlık şunu öğrenmek istiyorum şimdi 12-5-3 voltajların yük altında ne rakamlara ulaşırsa değiştirmemiz gerekir?
ATX standartlarına göre 12V'un minimum toleransı 11.4, 5V kanalının 4.75, 3.3V kanalının ise 3.14'tür. Yükten yüke göre gerilimler değişebilir bunu da unutmamak gerek, düşük yükte bile 200mV veya daha fazla düşüş varsa değiştirmeniz iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…