Güç Kaynağı (PSU) Tier List V2!

Önceden yaptığım PSU Tier List konusunu yenileyip sunmak istedim, biraz renklendirme yaptım, yeni ürünler de ekledim.

Kafam bazı noktalarda çok karıştı, hata yapmış olabilirim, özür dilerim.

Yeşil: Kategorisi için öne çıkan ürün(ler).

Mavi: Genel anlamda iyi olan, ama bazı sorunları sebebiyle alt sınıflara koyduğum ürün(ler).

Sarı: Düşük öncelikli ürün(ler).

Not: A ve A- karışık, yani ikisini aynı sınıf sayabilirsiniz, bazı ürünlerde kafam karıştığı için böyle yaptım.

A Sınıfı​
Seasonic​
Prime GX, Prime Titanium, Prime Platinum, Focus Platinum, Fanless TX, Fanless PX, Focus Plus Platinum, Prime Ultra Titanium, Focus Plus Gold (2019)​
Be Quiet!​
Dark Power Pro 12​
XPG​
Core Reactor
Corsair​
RMx, RMi, HX, HXi, AX, AXi
Aerocool​
Project 7
Asus​
ROG Strix, ROG Thor
Fractal Design​
ION+ Platinum
NZXT​
E Serisi
Thermaltake​
GF1​
Antec​
Signature Platinum/Titanium, HCG
Enermax​
Platimax DF, MaxTytan​
EVGA​
SuperNOVA P2​
FSP​
Hydro PTM Pro, Aurum PT1000, Aurum PT1200​
DeepCool​
GamerStorm DQ-M​
A- Sınıfı​
Seasonic​
Focus SGX
FSP​
Hydro G, Hydro G Pro​
Cooler Master​
V Gold, V Platinum (2019)
Corsair​
TXM, RM, SF
NZXT​
C serisi​
Fractal Design​
ION SFX Gold​
XFX​
XTR serisi​
BitFenix​
Formula Gold, Whisper M
EVGA​
SuperNOVA G5, SuperNOVA G3, SuperNOVA T2
SilverStone​
Strider Titanium
Phanteks​
AMP​
Cougar​
GX-F​
Be Quiet!​
Straight Power 11 (Platinum)​
In Win​
C serisi​
Enermax​
Revolution X't II

Cooler Master V850 Platinum (2019) modelinde ani akım rezalet, ayrıca PWR_OK yanlış ayarlanmış.
B Sınıfı​
Be Quiet!​
System Power U9​
Raidmax​
Monster
Corsair​
CX, CX-F RGB​
Seasonic​
Core
SilverStone​
Strider Gold S, Strider Platinum, SX-G​
EVGA​
SuperNOVA G1+​
Gigabyte​
Xtreme Gaming

Raidmax Monster 700W modeli ani akım konusunda berbat, PWR_OK sinyali de yanlış ayarlanmış.
Kaynak.​

B- Sınıfı​
High Power​
Performance GD
Corsair​
CV650
Sharkoon​
Gold Zero
Cooler Master​
MWE Gold
Riotoro​
Onyx​
XPG​
Pylon
EVGA​
N1
Cooler Master​
MWE Bronze 600W​

EVGA N1 modeli bir alt sınıfa da koyulabilir, emin değilim.
C Sınıfı​
Corsair​
CV550, CV450​
Zalman​
Gigamax
D Sınıfı​
Zalman​
LXII, TXII
Cooler Master​
MWE White
Aerocool​
KCAS Plus​
Thermaltake​
TR2 s, Smart, Smart BX1​
Corsair​
VS​
FSP​
Hydro K
D- Sınıfı​
Sharkoon​
SHP V2​
Cooler Master​
Elite V3​
Aerocool​
VX Plus​
Gigabyte​
P-GM​

Gigabyte P750GM modeli testte patlıyor, ayrıca PWR_OK sinyali yanlış.
E Sınıfı-Mecbur kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem​
Power Boost​
Force​

MWE Gold.

Hocam merhaba, bir sorum olacak. 9800X3D ve 9070 XT sistem için, 1000W veya üstü PSU lazım. Evet biraz fazla farkındayım fakat ileriye dönük olması açısından bu tercihi yaptım.

@Carl_Castle @The Man From E.A.R.T.H. @RPM sizin de önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Yeni konu açmak istemedim, konuyu takip eden diğer arkadaşlara da faydası dokunsun.
Ekran kartı ASRock Steel Legend modeli.
Güç bağlantıları hakkında verilen bilgi böyle: ''2x 8-pin Power Connectors''

Hocam merhaba, bir sorum olacak. 9800X3D ve 9070 XT sistem için, 1000W veya üstü PSU lazım. Evet biraz fazla farkındayım fakat ileriye dönük olması açısından bu tercihi yaptım.

@Carl_Castle @The Man From E.A.R.T.H. @RPM sizin de önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Yeni konu açmak istemedim, konuyu takip eden diğer arkadaşlara da faydası dokunsun.

Aralarından sadece Revolution modelinin incelemesini bulabildim. Değerleri gayet iyi. 1200W üst seviye bir PSU için de fiyatı iyi. Alınabilir.

İnceleme:

Bağlantı sayısı:

1741748483713.png

Evet, kurdugunuz sisteme OC ile dahi kaliteli bir 850w PSU yeterli olacaktir aslinda. Ancak ileriye donuk olmasi acisindan, secenekleriniz arasindakilerin fiyatlari hicte fena degil. Ben hangisini tercih ederseniz edin, sizi pisman edecegini sanmiyorum, ama benim tercihim "Delta GPS-1000DB 1000W 80+ Platinum" olurdu acikcasi.

Aralarından sadece Revolution modelinin incelemesini bulabildim. Değerleri gayet iyi. 1200W üst seviye bir PSU için de fiyatı iyi. Alınabilir.

İnceleme:

Bağlantı sayısı:

Eki Görüntüle 2443672

6200'e 1200W Cratos var, onu alabilirsin.

Evet, kurdugunuz sisteme OC ile dahi kaliteli bir 850w PSU yeterli olacaktir aslinda. Ancak ileriye donuk olmasi acisindan, secenekleriniz arasindakilerin fiyatlari hicte fena degil. Ben hangisini tercih ederseniz edin, sizi pisman edecegini sanmiyorum, ama benim tercihim "Delta GPS-1000DB 1000W 80+ Platinum" olurdu acikcasi.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, açıkçası ‘Enermax’ markasını yeni yeni duymaya başladım fakat araştırdığım kadarıyla kaliteli ürünleri varmış. Fiyatı da bayağı uygun geldi.

Rajintek Cratos’u da listeye ekledim. 1000W olanıyla çok fazla bir fiyat farkı yokmuş aralarında.

Biraz bütçeden tasarruf için Delta 1000W’yi, veyahut sonuna kadar harcayacaksam artık Rajintek’i alır geçerim o zaman. Enermax yerine Rajintek daha iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.

@RPM Üstadım. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Sessiz ve ucuz psu önerisine ihtiyacım var.
Beseleyeceği sistemim bu

Kasa :Lian li 207
Anakart: Msı B650 Gaming Plus wifi
İşlemci : Ryzen 5 7500F
Ekran kartı: (Düşünmedim henüz ne alacağımı bilmiyorum)
HavaSoğutucu ( Thermalright Phantom Sprit 120SE

@OguzhanAkll Hocam bütçe belirtirseniz daha net öneri yapabilirim.

CV650 ve XPG Pylon bakabilirsiniz.
Bitfenix 750 gold full moduler aldım hocam

@OguzhanAkll Hocam bütçe belirtirseniz daha net öneri yapabilirim.

CV650 ve XPG Pylon bakabilirsiniz.
Ama lian li 207 isimli kasamın kurulumunu yaparken fanlar son hızda dönüyordu. Akıllı moda alınca düzeldi fakat almadan önce araba rolantisi gibi vın vın vın diye ses yapıyordu ön 2 fan msı biosda akllı moda çektik şuan ekran kartı monitör klavye fare yok bakamıyorum. Dün bilgisayarcı bi arkadaşın evinde kurulumu yaptık. İade süresi geçmeden acaba iade mi etsem yoksa ayarlanabilirmiyim bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı