PSU tüm donanımlara zarar verir mi?

realangeris

Femtopat
Daha fazla  
Tekrardan selamlae Technopat ailem.

Sistem özeliklerim.

PSU: Everest EPS-1650W
Ekran kartı: RX480 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.

Donanımsal hakkında pek bilgim olmadığı için her zamanki gibi sizlere başvurmak zorunda kaldım. Birkaç sorum olacak birkaç gün önce ekran kartından coil whine sesi geliyordu acaba sorun var mı die kabloları tam oturması için sistemdeki tüm kabloları güzelce yerine oturttum herhangi bir şekilde zarar vermeden ses kayboldu bunun telaşına girdim acaba sorun mu var?
Kullandığım PSU 1650W ve Everest olduğu için bayağı kötü linçliyorlar anlamadığım bir şekilde akım korumalı priz ile kullanıyorum ne olur ne olmaz fakat sistemime zarar vermesinden korkuyorum PSU yanarsa anakart ekran kartı işlemci vs yanmasından RAM vs yanarsa sorun yok fakat ekran kartı ve işlemci yanarsa korkuyorum olduğum şehirde akım dengesizliği yok çok şükür ona rağmen akım korumalı priz kullanıyorum cata markalı bu konuda sizlere başvurmak istedim cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sebebi ise şu an kullandığım RX 480 sipariş etmiştim idarelik bir 2. el RX 470 vardı onu takmıştım fakat bir anda kısa devre yapmıştı ekran kartı PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm o yüzden bu kadar tedirginlik var.

Son düzenleme:

Sistem özeliklerim.

Donanımsal hakkında pek bilgim olmadığı için her zamanki gibi sizlere başvurmak zorunda kaldım. Birkaç sorum olacak birkaç gün önce ekran kartından coil whine sesi geliyordu acaba sorun var mı die kabloları tam oturması için sistemdeki tüm kabloları güzelce yerine oturttum herhangi bir şekilde zarar vermeden ses kayboldu bunun telaşına girdim acaba sorun mu var?
Kullandığım PSU 1650W ve Everest olduğu için bayağı kötü linçliyorlar anlamadığım bir şekilde akım korumalı priz ile kullanıyorum ne olur ne olmaz fakat sistemime zarar vermesinden korkuyorum PSU yanarsa anakart ekran kartı işlemci vs yanmasından RAM vs yanarsa sorun yok fakat ekran kartı ve işlemci yanarsa korkuyorum olduğum şehirde akım dengesizliği yok çok şükür ona rağmen akım korumalı priz kullanıyorum cata markalı bu konuda sizlere başvurmak istedim cevaplarınız için teşekkür ederim.

Verebilir bilir;

Şöyle ifade edeyim kendi deneyimim;
PSU: Rampage 600W-80P PSU.
Her zamanki gibi göz bebeğim olan AM3 anakartımı kapatacaktım bir anda PSU Ark yaptı. -benim USB Power ayarim açık dolayısıyla sistem kapaliykende RGB'lerim yanar-PSU Ark yaptı ama RGB'ler açık sistem 5 sn de kapanirken hemen gitti bende bir şey yok sandim. Sabah açmak istedim açılmadı sistem start almıyor PSU'nun şalterini kapatıp açtım PWR pinlerine dokundum "güm" PSU büyük ihtimalle condansatör patlatti, kutusunda duruyor. Almayın aldırmayın anakartın fan soketleri yandı. O anakart babamdan hediyeydi ne kadar içim yandı anlatamam. Ha kullanılırmı kullanılır ama bunlara kadar düşmeyin. PSU'nun soketi rezalet her zaman Ark yapıyor. PSU ses yapıyor üstünden vuruyorum kesiliyor fanı bile kalitesiz.

Çok şükür ekran kartıma bir şey olmadı sadece anakartla kurtuldum dengesiz voltajla bile kart yanabiliyor o PSU'larda kesinlikle değiştir.

Oil whine sesi geliyordu acaba sorun var mı die kabloları tam oturması için sistemdeki tüm kabloları güzelce yerine oturttum herhangi bir şekilde zarar vermeden ses kayboldu bunun telaşına girdim acaba sorun mu var?

Bu sorun benim Rampage PSU'da soketle alakalıydı soketi bastırınca kesiliyordu kesinlikle rezalet durduk yere Ark yapıyordu. Şimdiki FSP PSU'da öyle bir olay yok ama coil whine var ona da yapacak bir şey yok en azından Ark yapmıyor.

Sistem özeliklerim.

Sebebi ise şu an kullandığım RX 480 sipariş etmiştim idarelik bir 2. el RX 470 vardı onu takmıştım fakat bir anda kısa devre yapmıştı ekran kartı PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm o yüzden bu kadar tedirginlik var.

1650 watt PSU bu sistemin neyine bu PSU'yu alacağınıza o bütçenin daha düşüğüne kaliteli düşük watt PSU alabilirdin.

1650 watt PSU bu sistemin neyine bu PSU'yu alacağınıza o bütçenin daha düşüğüne kaliteli düşük watt PSU alabilirdin
Maalesef bunu düşünemedim

Verebilir bilir;

Çok şükür ekran kartıma bir şey olmadı sadece anakartla kurtuldum dengesiz voltajla bile kart yanabiliyor o PSU'larda kesinlikle değiştir.

Bu sorun benim Rampage PSU'da soketle alakalıydı soketi bastırınca kesiliyordu kesinlikle rezalet durduk yere Ark yapıyordu. Şimdiki FSP PSU'da öyle bir olay yok ama coil whine var ona da yapacak bir şey yok en azından Ark yapmıyor.
Ark ne tam olarak anlatırmısın ?

Tabii ki de verir, sistemin tüm voltajını elektriğini dağıtan şey zaten PSU. Ondaki en ufak sıkıntı en ufak sorun sistemine yansır. Elektrik şakaya gelmez güncel PSU'larda koruma var fakat yine de tam güvenilir diyemeyiz, sen 12volt çalışmak isteyen alete 11.5-11 gönderdiğin an beslemeleri kapasitörleri zarar görmeye başlayacaktır.

Anladım yani sorun yaşamak istemiyorsan psu değiştir diyorsun şuanki kullandığım psu 1650w fakat şöyle birşey de var kaliteli psularda da sorun çıkabiliyormuş ki Everest psuları genellikle sama tarafından üretiliyor ki o kadarda kalitesiz olmadığı söyleniyor
Tabii ki de verir, sistemin tüm voltajını elektriğini dağıtan şey zaten PSU. Ondaki en ufak sıkıntı en ufak sorun sistemine yansır. Elektrik şakaya gelmez güncel PSU'larda koruma var fakat yine de tam güvenilir diyemeyiz, sen 12volt çalışmak isteyen alete 11.5-11 gönderdiğin an beslemeleri kapasitörleri zarar görmeye başlayacaktır.

Anladım yani sorun yaşamak istemiyorsan PSU değiştir diyorsun şu anki kullandığım PSU 1650W fakat şöyle bir şey de var kaliteli PSU'larda da sorun çıkabiliyormuş ki Everest PSU'ları genellikle sama tarafından üretiliyor ki o kadar da kalitesiz olmadığı söyleniyor.

"Kaliteli" PSU'lar da sorun çıkma ihtimali 0.1 ise bunlarda 10.

Yani çok nadir mi diyorsunuz bu tarz sorunlar.

Ekran kartı yanması anakart yanması vs.

Çünkü 2. el eski bir ekran kartı vardı idarelik kullandığım kısa devre olmuştu 2 3 günde ömrü bitmiş olabilir.

Yani ilk yazdığım mesajda belli zaten paranla rezil oluyorsun aklım olsaydıda almasaydım pişman etti resmen 500 TL 1000 TL deme sistemi yakar direk.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı